POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
30 Maj 12, 07:23
Na temat areny ...
Autor Wiadomo¶æ
plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Wys³any: 27 Marzec 10, 20:18   

Cytat:
¦wietny pomys³ nie mogê siê doczekaæ kiedy skopiê wam zadki

Widzê wyzwanie chyba za³o¿ê grê :P

Koniec offtopu xD

To mo¿e niech siê wypowie Vabigoon jeszcze? Moim zdaniem wszystko przes±dzone. Mo¿e zrobiæ spis aren je¶li chcecie. Zosta³a tylko nazwa takiego miejsca do przedyskutowania ja jestem za Koloseum lub Arena walk.

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 29 Wrz 2009
Sk±d: Kanto
Wys³any: 28 Marzec 10, 11:04   

Koloseum brzmi ¶wietnie, bêdziemy bardziej oryginalni i ogólnie fajnie. Mam pomys³ na kilka aren:

Elektryczna:
Trenerzy stoj± na platformach zawieszonych nad aren± wiêc obserwuj± walkê z góry. Ca³a arena jest kwadratem o bokach 20m na 20m podzielonym na mniejsze, metrowe kwadraty. Te mniejsze kwadraty w losowych momentach za¶wiecaj± siê, wtedy je¶li na nim stoisz (a raczej twój pokemon) to masz 2-3 sekundy na ucieczkê, potem porazi ciê pr±d o losowym napiêciu (mo¿e byæ 1 wolt a mo¿e 300).
Senna:
Znajduje siê w innym wymiarze, trenerzy widz± swoje pokemony przez specjalne ekrany. Tam nie ma czego¶ takiego jak odleg³o¶ci lub jedynie trzy wymiary, mo¿esz staæ od kogo¶ 30 metrów a móc dotkn±æ go bez wyci±gania rêki, ataki dzia³aj± tutaj inaczej ni¿ w realnym ¶wiecie. Nie ma tu te¿ zbytnich ograniczeñ do wielko¶ci, nagle mo¿e siê okazaæ ¿e Caterpie jest wiêkszy ni¿ Snorlax. Najwa¿niejsze to zapanowaæ nad tymi zmianami, wtedy zostaje siê szefem tej walki :D . (Tutaj postawi³em na takie Sciene Fiction i inne bzdety, pewnie siê nie przyjmie ale fajnie siê wymy¶la³o)

Nad kolejnymi muszê pomy¶leæ.

------------------------------------------------------------------------------------

plutonio napisa³/a:
Widzê wyzwanie chyba za³o¿ê grê :P

Zapraszam do siebie.
A co do wyzwania to chêtnie ale najpierw musi siê skoñczyæ ten turniej na Revivalu bo ju¿ zbyt du¿o walk toczê.

Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:

A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.

Xillor 
Bug Catcher
Master of Disaster

Do³±czy³: 25 Sty 2010
Sk±d: Sprzed monitora...
Wys³any: 28 Marzec 10, 14:28   

Cytat:
Elektryczna:
Trenerzy stoj± na platformach zawieszonych nad aren± wiêc obserwuj± walkê z góry. Ca³a arena jest kwadratem o bokach 20m na 20m podzielonym na mniejsze, metrowe kwadraty. Te mniejsze kwadraty w losowych momentach za¶wiecaj± siê, wtedy je¶li na nim stoisz (a raczej twój pokemon) to masz 2-3 sekundy na ucieczkê, potem porazi ciê pr±d o losowym napiêciu (mo¿e byæ 1 wolt a mo¿e 300).

Te ra¿±ce pr±dem kwadraty przpyominaj± mi ostatni± walkê w Risenie (tam by³o podobnie).

Cytat:
Senna:
Znajduje siê w innym wymiarze, trenerzy widz± swoje pokemony przez specjalne ekrany. Tam nie ma czego¶ takiego jak odleg³o¶ci lub jedynie trzy wymiary, mo¿esz staæ od kogo¶ 30 metrów a móc dotkn±æ go bez wyci±gania rêki, ataki dzia³aj± tutaj inaczej ni¿ w realnym ¶wiecie. Nie ma tu te¿ zbytnich ograniczeñ do wielko¶ci, nagle mo¿e siê okazaæ ¿e Caterpie jest wiêkszy ni¿ Snorlax. Najwa¿niejsze to zapanowaæ nad tymi zmianami, wtedy zostaje siê szefem tej walki . (Tutaj postawi³em na takie Sciene

To nie jest taki g³upi pomys³. Ju¿ sobie wyobra¿am walkê Caterpie vs Dragonite, w której Caterpie jest kilka razy wiêkszy od swojego przeciwnika.

Ogólnie mówi±c to jest fajny pomys³, ale trzeba by zrobiæ kogo¶ sêdzi±, bo gracze chyba sami nie bêd± kszta³towaæ swojego otoczenia. Ja bym proponowa³ ustaliæ jaki¶ system wed³ug którego pisane by by³y posty, np:
1. MG pisze o tym kto walczy, na jakich warunkach i na jakiej arenie.
2. Gracz nr 1 pisze swoj± taktykê.
3. MG pisze czy ataki G1 uda³y siê i co siê dzieje na arenie.
4. G2 pisze swoj± taktykê.
5. MG pisze czy ataki G2 uda³y siê i co siê dzieje na arenie.
6. G1 pisze...
I tak dalej, chyba rozumiecie o co mi chodzi.

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 28 Marzec 10, 18:44   

Cytat:
1. MG pisze o tym kto walczy, na jakich warunkach i na jakiej arenie.
2. Gracz nr 1 pisze swoj± taktykê.
3. MG pisze czy ataki G1 uda³y siê i co siê dzieje na arenie.
4. G2 pisze swoj± taktykê.
5. MG pisze czy ataki G2 uda³y siê i co siê dzieje na arenie.
6. G1 pisze...
I tak dalej, chyba rozumiecie o co mi chodz

Pomys³ jest bezsensu, kombinacje s± bezsensu. Przecie¿ przypu¶æmy G1 rozkaza³ zaatakowaæ, mg uznaje ¿e atak trafi³, a gracz numer 2 oczywi¶cie nie ma szans na rozkazanie pokemonowi jaki¶ stosownych taktyk defensywnych. Walki sta³by siê nudne.
Zawsze pokemon przeciwnika dostawa³by, bo sta³by jak s³up i nie wiedzia³ co robiæ...

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 28 Marzec 10, 19:06   

Modyfikacja powinna byc taka, ¿e gracze atakuj±, a potem MG okre¶la czy atak trafil, ile zabra³ HP i czy s± jakie¶ specjalne efekty (mo¿na zrobiæ tak± arenê).

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 28 Marzec 10, 19:23   

Cytat:
Modyfikacja powinna byc taka, ¿e gracze atakuj±, a potem MG okre¶la czy atak trafil, ile zabra³ HP i czy s± jakie¶ specjalne efekty (mo¿na zrobiæ tak± arenê).

A po co kombinowaæ to powinno byæ jak na Xipogu (sorry za przyk³ad tylko to mi na my¶l przychodzi). Tam walki s± ¶wietnie prowadzone.

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 28 Marzec 10, 19:28   

Sry ¿e siê wypowiadam tu, ale:
Co wy na to ¿eby zatrudniæ nowego MG, w³a¶nie od pojedynków? Do tego nabór przyci±gn±³ by kolejne ilo¶ci userów!

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

plutonio 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 28 Marzec 10, 19:41   

Cytat:
Co wy na to ¿eby zatrudniæ nowego MG, w³a¶nie od pojedynków? Do tego nabór przyci±gn±³ by kolejne ilo¶ci userów!

A nie ³atwiej by normalni mg zajmowali siê pojedynkami, po co kombinowaæ...

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 29 Wrz 2009
Sk±d: Kanto
Wys³any: 28 Marzec 10, 20:02   

plutonio napisa³/a:
A nie ³atwiej by normalni mg zajmowali siê pojedynkami, po co kombinowaæ...

Popieram.

Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:

A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.

Xillor 
Bug Catcher
Master of Disaster

Do³±czy³: 25 Sty 2010
Sk±d: Sprzed monitora...
Wys³any: 28 Marzec 10, 20:42   

plutonio napisa³/a:
Pomys³ jest bezsensu, kombinacje s± bezsensu. Przecie¿ przypu¶æmy G1 rozkaza³ zaatakowaæ, mg uznaje ¿e atak trafi³, a gracz numer 2 oczywi¶cie nie ma szans na rozkazanie pokemonowi jaki¶ stosownych taktyk defensywnych. Walki sta³by siê nudne.
Zawsze pokemon przeciwnika dostawa³by, bo sta³by jak s³up i nie wiedzia³ co robiæ...

No bo naj³atwiej jest krytykowaæ, zamiast daæ jaki¶ pomys³.

plutonio napisa³/a:
A po co kombinowaæ to powinno byæ jak na Xipogu (sorry za przyk³ad tylko to mi na my¶l przychodzi). Tam walki s± ¶wietnie prowadzone.

Wiesz ja tam nie wiem jak jest na Xipogu, bo nie mam tam konta wiêc zamiast pisaæ, ¿e tak by³o by lepiej wyja¶nij trochê.

Maron napisa³/a:

Nie s±dzê ¿eby to mia³o jaki¶ wiêkszy sens, ale nowi userzy s± zawsze mile widziani.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: