Wiek: 30 Do³±czy³: 10 Maj 2009 Posty: 4027 Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 18 Marzec 12, 20:28 Zapisy
To otwieramy klu programu, zapisy!
Kod:
[b]Imiê i nazwisko/nickname[/b]:
[b]Wiek[/b]:
[b]Wygl±d[/b]:
[b]Charakter[/b]:
[b]Historia (min. 10 linijek)[/b]:
[b]Cel:[/b] Mo¿liwe, ¿e wyniknie z historii, ale i tak musisz go podaæ;
[b]Profesja[/b]: (trener, koordynator, z³odziej, detektyw, dziennikarz);
[b]Region:[/b]: Wszystkie, choæ nie przepadam za Unova, ale nie ma problemu
[b]Starter[/b]: Ka¿dy mo¿liwy, brak legend, skamielin i ewolucji
[b]Styl gry[/b]: Level/Nielevel
[b]Ilo¶æ wypasu[/b]*: Patrz przypis.
[b]Towarzystwo[/b]: Ile ziomków potrzebujesz, aby prze¿yæ? Max. 2
[b]Pro¶by do mnie[/b]: Max. 4.
[i]O¶wiadczam, ¿e przeczyta³em Regulamin PBFu PokeCollect i Regulamin Dzia³u Nenloth, a tak¿e zapozna³em siê z wa¿nym tematami "Nieobecno¶ci" oraz "Profesje".[/i]
*Ilo¶æ wypasu:
- Standard: ¯adnych udziwnieñ, tylko tyle, ile da³e¶ w punkcie "styl gry" (level/nie level)
- Premium: Twój Pokemon bêdzie mia³ Ability, która mo¿e wp³yn±æ na przebieg walki.
- Businessclass: Ability i natura, która oczywi¶cie wp³ynie na twoje ataki. Zapewne bêdzie losowa, a nie najlepsza dla twojego Pokemona. Ale cuda siê zdarzaj±. :P
Teraz musicie mi pokazaæ, ¿e zaprawdê jeste¶cie godni, aby u mnie graæ.
Odpisujemy!
• Ty i twój Squirtle byli¶cie w ciemnym lesie, do¶æ pó¼na pora... Wszystko toczy³o siê dobrze, gdy nagle potkn±³e¶ siê o korzeñ i upad³e¶. Zwichn±³e¶ sobie nogê, nie jeste¶ w stanie siê poruszaæ. Squirtle jest ca³y i a¿ siê garnie do pomocy. Musicie siê streszczaæ, w oddali s³ychaæ jakie¶ ryki. Masz komórkê, w której baterii starczy tylko na 10 sek. rozmowy lub SS-mana, d³ugopis, kartkê...
• Ciemna jaskinia... Wprawdzie masz latarkê, jednak jest trochê strasznie. Nagle schodzi lawina i korytarz zostaje zawalony. Okazuje siê, ¿e to same Geodude. Jeden z nich nie zmie¶ci³ siê w "¶cianie" i wypad³ poza szereg. Widz±c ciê, a konkretnie twoj± Nidorinê, szybko rzuci³ siê do ataku. Dalej nie przejdziesz, dopóki go nie pokonasz. A ciekawie bêdzie wyeksplorowaæ tak± jaskiniê.
Nidorina @ King's Rock
Ability: Poison Point
Level: 20
Poison Sting/Tail Whip/Focus Energy/Bite
To teraz ma³e og³oszenie.
Nen jest cz³owiekiem zapracowanym i w tygodniu na ogó³ nie ma czasu. Dlatego, zapisuj±c siê tutaj, akceptujesz warunek, ¿e odpisy bêd± pojawia³y siê raczej regularnie, ale tylko w weekendy pó¼nym wieczorem (raczej pi±tki), ewentualnie w ¶rodê. Mam nadziejê, ¿e to ciê nie zniechêca.
Drodzy gracze, standard wyposa¿enie na pocz±tek: 5 PokeBalli, 5 Potionów, Super Potion i 3 Full Heale.
Pozdrawiam i ¿yczê mi³ej gry.
Nenloth
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 2 Maj 13, 16:05, w ca³o¶ci zmieniany 8 razy
Kontakt:
Wys³any: 18 Marzec 12, 21:13
BARDZO BARDZO BARDZO BARDZO BARDZO?
No dobra, dla jedynej aktywnej i rozpoznawalnej aktualnie damy na PC chyba mogê zrobiæ wyj±tek... Spróbujemy zaraz co¶ z tym zrobiæ.
Przyjêta.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 19 Marzec 12, 22:44, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie jestem pocieszony, ale ok... co mi szkodzi... nowy zapis T.T
Imiê i nazwisko/nickname: Alan Fail/Afil
Wygl±d: Niski, chudy ch³opak o czarnych w³osach z szarymi pasemkami. Niebiesko-b³êkitne oczy i dziewczyñska twarz do¶æ bardzo upodabniaj± go do dziewczyny, ale ubranie to ca³kowicie zmienia, bo niestety Alan posiada do¶æ mocne ow³osienie na nogach. Szare bojówki 3/4, bia³a koszulka i zielono-seledynowa bluza z kapturem najczê¶ciej widniej± na ciele naszego bohatera. A na nogach jest pakiecik bia³ych adidasów, b±d¼ parka sanda³ów.
Charakter: Mi³y, ale... czêsto pyskaty, chamski, wredny. Przyjacielski, ale czêsto te¿ walczy o swoje i jest uparty jak osio³. Cichy, ale czasem strasznie g³o¶ny i irytuj±cy. Zawsze chêtny do pomocy i zawsze marzycielski, ale... i tutaj ,,ale'' brak. Czyli po ludzku jest bardziej zmienny ni¿... kalejdoskop.
Historia (min. 10 linijek): No wiêc Alan od pocz±tku swojego istnienia by³ marzycielem. Nic dziwnego wiêc, ¿e czêsto wpada³ w k³opoty, albo my¶la³ o czym¶, o czym nie powinien w danych sytuacjach. Raz zdarzy³o siê nawet, ¿e my¶la³ o kolorach têczy podczas pogrzebu swojego dziadka. I dodatkowo powiedzieæ trzeba, ¿e ten oto starszy cz³owiek zarazi³ naszego m³odego bohatera fascynacj± do starszych rzeczy. Zegarów, monet, urz±dzeñ. Wszystko, co by³o ju¿ na tyle stare, ¿e nikt nie interesowa³ siê losami tych rzeczy u naszego Alana by³o przyjmowane, restaurowane i wpêdzane do codziennego ¿ycia ca³ej rodziny. Mo¿na wrêcz powiedzieæ, ¿e ca³y dom by³ wielkim muzeum, ale mniejsza o to. W czasie gdy zmar³ dziadek Fail'a, ch³opak zacz±³ postrzegaæ ¶wiat troszkê inaczej, nie by³a to wielka zmiana, która ca³kowicie zmieni³a jego ¶wiatopogl±d, a raczej ma³a wskazówka. Zrozumia³ on bowiem, ¿e chwila jest ulotna, ¿e nie bêdzie trwa³a wiecznie. Z tymi oto my¶lami Alan zainteresowa³ siê malarstwem impresjonistycznym i w tak jako¶ zacz±³ malowaæ. Niestety, po dwóch latach ch³opak dozna³ niemi³ego wypadku i jego lewa rêka zosta³a sparali¿owana. W tym czasie zainteresowa³ siê dziennikarstwem i zacz±³ pisaæ amatorskie informacje na swój blog, który do¶æ szybko sta³ siê popularny. Nie trzeba by³o d³ugo czekaæ, by do Alana zg³osi³ siê dziennikarz z krwi i ko¶ci, by zaproponowaæ mu prace na pó³ etatu w gazecie. Dziêki temu zdarzeniu nasz bohater uwierzy³ w siebie i podj±³ walkê o swoje racje i wróci³ do malarstwa. Jednak nie by³o to takie ³atwe, a starania w walce o powrót widaæ do dzi¶.
Cel: Powrót do malarstwa
Profesja: Dziennikarz
Region:: Kanto
Starter: Lotad
Styl gry: Nie-level
Ilo¶æ wypasu*: Premium
Towarzystwo: Sam nie wiem... mo¿e wed³ug twojego uznania?
Pro¶by do mnie: Odpis!
O¶wiadczam, ¿e przeczyta³em Regulamin PBFu PokeCollect i Regulamin Dzia³u Nenloth, a tak¿e zapozna³em siê z wa¿nym tematami "Nieobecno¶ci" oraz "Profesje".
Cytat:
Ty i twój Squirtle byli¶cie w ciemnym lesie, do¶æ pó¼na pora... Wszystko toczy³o siê dobrze, gdy nagle potkn±³e¶ siê o korzeñ i upad³e¶. Zwichn±³e¶ sobie nogê, nie jeste¶ w stanie siê poruszaæ. Squirtle jest ca³y i a¿ siê garnie do pomocy. Musicie siê streszczaæ, w oddali s³ychaæ jakie¶ ryki. Masz komórkê, w której baterii starczy tylko na 10 sek. rozmowy lub SS-mana, d³ugopis, kartkê...
W pierwszej chwili cierpiê w milczeniu, w drugiej zaczynam blu¼niæ na w³asn± nogê, Boziu, jakie to ¿a³osne.
- Squirtle wiesz co, znów mam pecha, a dodatkowo trzeba jeszcze siê sprê¿aæ. - zaczynam mówiæ do mojego ¿ó³wiowatego towarzysza - No wiêc tak, id¼ po drewno do lasu. Pozbieraj najbardziej suche ga³±zki, spróbujemy wznie¶æ za ich pomoc± ogieñ. W tym czasie ja napisze testament i SMS-a do matki, ¿e le¿e w tym g³upim lesie z zwichniêt± nog±, potrzebuje pomocy i niech szukaj± ognia, je¶li uda mi siê go wznie¶æ. Serio, to jest bardziej ¿a³osne, ni¿ mi siê wydaje. - Dodaje po chwili i patrzê na mojego pokemona.
Czekam chwile by odszed³, a potem zaczynam t± czê¶æ, której nawet mojemu pupilowi nie mówi³em. Badanie kostki, które boli jak jasny pierun. Dotykam z lewej, boli, dotykam z prawej, boli... nosz kurna, gorzej byæ nie mo¿e. Fajnie by by³o, gdyby takie sytuacje by³y bezbolesne... hmmm... no dobra, testament sam siê nie zacznie.
,,Ja XYZ zdrowy na duchu i psychice...
Cytat:
• Ciemna jaskinia... Wprawdzie masz latarkê, jednak jest trochê strasznie. Nagle schodzi lawina i korytarz zostaje zawalony. Okazuje siê, ¿e to same Geodude. Jeden z nich nie zmie¶ci³ siê w "¶cianie" i wypad³ poza szereg. Widz±c ciê, a konkretnie twoj± Nidorinê, szybko rzuci³ siê do ataku. Dalej nie przejdziesz, dopóki go nie pokonasz. A ciekawie bêdzie wyeksplorowaæ tak± jaskiniê.
Nidorina @ King's Rock
- TO JU¯ CHAMSTWO! - Wo³am do Geodude, choæ i tak wydaje mi siê, ¿e nie ma takiej si³y na ziemi, by on mnie zrozumia³. W chwili gdy to do mnie dojdzie, w koñcu zacznê co¶ robiæ, by wygraæ.
- Dobra Nidorina - Dosz³o - Czas by¶ skopa³a ten kamienny zad, ale wiesz co, z twoimi ataki bêdzie to troszkê ciê¿kie, wiêc najpierw zajmijmy siê os³abianiem tego koksa, a potem wzmacnianiem Ciebie. U¿yj Tail Whip, by os³abiæ jego defensywe, gdy u¿yjesz tego z dwa, trzy razy mo¿na ju¿ przej¶æ do wspomagania twojego ataku. Do wspomagania siebie u¿yj Focus Energy, twoje ciosy bêd± mia³y wiêksze szanse na trafienie w jakie¶ czu³e punkty tego lataj±cego g³azu. Teraz czas do ataku... no wiêc, na pocz±tku zaatakuj Bite, pozwól siê uderzyæ, ale nie za mocno, nie chcemy przegraæ. Gdy uda Ci siê go zaraziæ z pasywki, atakuj Poison Sting z odleg³o¶ci, ale je¶li Ci siê nie uda, walcz na zmianê strzelaj±c z swoich ¿±de³, a potem u¿ywaj±c swoich zêbów.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D Bear wants justice
Wiek: 29 Do³±czy³: 14 Sie 2009 Posty: 3250 Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 19 Marzec 12, 20:31
I sk±d mam teraz wiedzieæ jak potocz± siê losy Byakuraia Akimo pseudo Thunder i jego kole¿anki... jak jej tam by³o? No có¿, czas na nowy pocz±tek
Imiê i nazwisko/nickname: Byakurai Akimo/ Sniff
Wygl±d: ¦redniej wysoko¶ci ch³opak (tak mniej wiêcej metr osiemdziesi±t), chudy. Niebieskooki ciemny blondyn, lubuj±cy nosiæ jeansy i rozpinan± niebiesk± bluzê (takie te¿ ciuchy ma na sobie) Ma na sobie te¿ br±zowy t-shirt, oraz firmowe czarne adidasy. Ma ma³± wadê wzroku, przez to te¿ nosi okulary.
Charakter:Mi³y ch³opak, lubi±cy po¿artowaæ, ale kontakty z nowymi osobami nie id± mu za dobrze, gdy¿ jest trochê nie¶mia³y. Lubi pomagaæ innym i nienawidzi siê k³óciæ z innymi, ale je¿eli ma racje, a kto¶ próbuje mu j± wybiæ z g³owy to potrafi walczyæ o swoje prawa. Szybko mo¿na go wyprowadziæ z równowagi, przez co jest nerwowy. Jest te¿ miejscami ³atwowierny, przez co mo¿na go nabraæ … czasami.
Historia (min. 10 linijek): Byakurai od najm³odszych lat by³ wychowywany przez rodzinê zastêpcz±. Nigdy nie zna³ swojej prawdziwej rodziny, ale wiedzia³ z opowiadañ, ¿e ma siostrê bli¼niaczkê, która zosta³a wraz z biologicznymi rodzicami. Powód sytuacji, w której siê znalaz³ nie by³ mu nigdy znany, ale jako¶ siê nad tym nie zastanawia³, by³o mu dobrze tam gdzie by³. Czu³ siê kochany i mia³ wszystko to, co chcia³. Jego rodzina mo¿e i nie by³a bardzo bogata, ale biedna te¿ nie by³a. Od najm³odszych lat Byakurai ukazywa³ zdolno¶ci muzyczne. Kocha³ ¶piewaæ, a jego rodzice starali siê mu jak najbardziej pomóc w rozwijaniu tej pasji, ale nie by³o to jego jedyne hobby. Mia³ dobr± pamiêæ do dat, przez co jako drugie zainteresowanie umi³owa³ sobie historiê. No có¿, mo¿e nie a¿ tak bardzo jak muzykê, ale zawsze. Bardzo chêtnie poznawa³ nowe tajniki wiedzy na temat powstania obecnego ¶wiata jak i regionu, w którym obecnie mieszka. Od dawna zastanawia³ siê, kim by tak naprawdê chcia³ byæ. Pomimo jego dwóch pasji, nie czu³, ¿e to nie jest jedyna rzecz w jego ¿yciu, któr± chce robiæ do koñca swoich dni. Ci±gnê³o go do trenowania pokemonów, do wygrywania lig, zdobywania odznak. Czas go nagli³, mia³ przecie¿ w koñcu szesna¶cie lat. Rzeczy zwi±zane z histori± zawsze móg³ zacz±æ robiæ po czterdziestce, a teraz móg³by trenerem i nie musia³ od razu skre¶laæ swoich dawnych marzeñ. Po wyruszeniu w podró¿, chcia³by te¿ poznaæ w koñcu swoj± biologiczn± matkê i ojca, oraz jego siostrê bli¼niaczkê.
Cel:Wygranie ligi, poznanie swojej biologicznej rodziny
Profesja: Trener
Starter: Charmander
Styl gry: Level
Ilo¶æ wypasu*: premium
Towarzystwo: Szczerze, stawiam na twój pomys³ tak jak ostatnio
Pro¶by do mnie: mp 4 z muzyk± i s³uchawkami, mo¿liwo¶æ z³apania oshawott'a
O¶wiadczam, ¿e przeczyta³em Regulamin PBFu PokeCollect i Regulamin Dzia³u Nenloth, a tak¿e zapozna³em siê z wa¿nym tematami "Nieobecno¶ci" oraz "Profesje".
Cytat:
• Ty i twój Squirtle byli¶cie w ciemnym lesie, do¶æ pó¼na pora... Wszystko toczy³o siê dobrze, gdy nagle potkn±³e¶ siê o korzeñ i upad³e¶. Zwichn±³e¶ sobie nogê, nie jeste¶ w stanie siê poruszaæ. Squirtle jest ca³y i a¿ siê garnie do pomocy. Musicie siê streszczaæ, w oddali s³ychaæ jakie¶ ryki. Masz komórkê, w której baterii starczy tylko na 10 sek. rozmowy lub SS-mana, d³ugopis, kartkê...
-Aaaaaaaaaaaa³! Ile ja mam lat by potykaæ siê o korzenie w lesie? To takie dziecinne, ale dobra, jak mus to mus. Co by³o to by³o. Squirtle, noga mnie boli jak diabli, wiêc nie wiem czy dam radê siê ruszyæ, wiêc bêdziemy musieli tu zostaæ na noc. Id¼ pozbieraæ trochê drewna na rozpa³kê i such± trawê, ja przeczo³gam siê do najbli¿szego drzewa. W tym czasie napiszê te¿ smsa do matki, gdy¿ raczej nie streszczê siê a¿ tak by w dziesiêæ sekund powiedzieæ wszystkie rzeczy potrzebne. Za pewne i tak nie rozumiesz wszystkie, co mówiê, ale mo¿na po udawaæ Patrzê jak mój ¿ó³w odchodzi, po czym zaczynam pisaæ jak najbardziej krótkiego SS-mana.
-Mamo, zwichn±³em kostkê i nie mogê siê ruszaæ. Utkn±³em w lesie wraz z moim pokemonem. Nie mam ¿adnego prowiantu, a d³ugo tu raczej nie wytrzymam. Spróbuje zrobiæ ognisko, ale nie wiem czy mi siê uda. – Piszê. Mam nadzieje, ¿e to wszystko wystarczy.
Cytat:
Nidorina @ King's Rock
-Eh, nie do¶æ, ¿e ta jaskinia siê ci±gnie w nieskoñczono¶æ, to jeszcze ta lawina z Geodudów i na dodatek ten jeden waleczny pokemon. No có¿ Nidorina, jako, ¿e jeste¶ pokemonem typu truj±cego nie zrobisz mu za du¿o krzywdy, ale co¶ na to poradzimy. Na pocz±tku u¿yj Tail Whip by obni¿yæ jego defensywê. Powtórz to kilkukrotnie, a gdy jego obrona bêdzie ju¿ na niskim poziomie u¿yj Focus Energy by podci±gn±æ sobie mo¿liwo¶æ uderzenia krytycznego. Bite raczej za du¿o nie zrobi na kamiennym przeciwniku, ale mo¿esz spróbowaæ Poison Sting. Przy odrobinie szczê¶cia mo¿e uda ci siê go otruæ. – Mówiê do mojej Nidoriny. Patrzê te¿ na przeciwnika oraz na otoczenie, byæ mo¿e jaki¶ kamieñ, za którym mój pokemon bêdzie móg³ uskoczyæ unikaj±c ataków przeciwnika, cokolwiek, co bêdê móg³ wykorzystaæ w ofensywie i defensywie.
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Ich bin eine
Ostatnio zmieniony przez Byakurai 19 Marzec 12, 20:33, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Kontakt:
Wys³any: 19 Marzec 12, 22:43
O, Afil. Bezb³êdnie. Sami starzy znajomy.
Przyjêty.
Sygnatura użytkownika
Imiê i nazwisko/nickname: Firuatti "Fasek" Perlemanto
Wygl±d: ¦redniego wzrostu. M jasne w³osy, co¶ pomiêdzy bia³ym, a blond. Jara siê tym, ¿e ma ma³± wadê wzroku i biega w wiecznych soczewkach. Dodatkowo jest chudy, ci±gle zaspany, geekowski itp. W³osy rozczochrane, nieogar na ryju, T-shirt, jeansy, a tak¿e ciemne adidasy(dla sporu, powiedzmy, ¿e Najacze).
Charakter: Chamski, a tak¿e trochê inteligentny. Lubi ¿artowaæ z innych, nie lubi jak ¿artuj± z niego. W takim wypadku rzuca siê do walki i przegrywa. Jest praktycznie typowym nerdem/geekiem, tylko, ¿e w ¶wiecie pokemonów.
Historia (min. 10 linijek):
Nasz wspania³y Firuatti urodzi³ siê we W³oszech. Jak ¶wiadczy jego piêkne imiê(a tak¿e nazwisko:( ) ch³opak ten przeklêty by³ kompletnym, idiotycznym imeniem. Gdy szed³ ulic± odzywa³y siê g³osy: "Firuatti, no chod¼ tu", albo "Firu¶, tuci, tyci, tuci. Chod¼ od mamusi." Ch³opak nada³ sobie ksywê Fasek, no i zacz±³ przedstawiaæ siê pod ni± ka¿demu. Nie podawa³ nazwiska. A je¶li chodzi o jego los, to ten by³ w miarê normalny. Wychowa³ siê w zwyczajnej rodzinie. przepraszam, w rodzinie idiotów. Jego rodzice byli dziwni, on z reszt± te¿ jest. Uda³o mu siê zwiaæ z domu, dziêki pomocy kumpli. Niestety teraz jego rodzinka go poszukuje wszêdzie. Ch³opak chce zwiaæ jak najdalej.
Cel: Zwiaæ od rodziny, wygraæ ligê!
Region:: Hoenn
Starter: Riolu
Styl gry: Nielevel
Ilo¶æ wypasu*: Businessclass, trzeba czuæ siê idiot± i przegrywaæ ka¿d± walkê!
Towarzystwo: Zrób losow± towarzyszkê. Mo¿e byæ ³adna/brzydka, ma³a/niska. Ma tylko wnerwiaæ Faska.
Pro¶by do mnie: Idiotyczna rozgrywka, co¶ rodem z Jasia Fasoli, w miarê szybkie odpisy, no i przyjêcie!
Cytat:
K³ote:
Ty i twój Squirtle byli¶cie w ciemnym lesie, do¶æ pó¼na pora... Wszystko toczy³o siê dobrze, gdy nagle potkn±³e¶ siê o korzeñ i upad³e¶. Zwichn±³e¶ sobie nogê, nie jeste¶ w stanie siê poruszaæ. Squirtle jest ca³y i a¿ siê garnie do pomocy. Musicie siê streszczaæ, w oddali s³ychaæ jakie¶ ryki. Masz komórkê, w której baterii starczy tylko na 10 sek. rozmowy lub SS-mana, d³ugopis, kartkê...
-FUUUUUUUUUUUUU!-us³ysza³ las.
Nasz wspania³omy¶lny bohater wydar³ siê tak, ¿e jego g³osu nie powstydzi³aby siê pani R.Black. Ch³opak le¿a³ na ziemi patrz±c na swoj± nogê. Dodatkowo jego jeszcze bardziej "¶wietny" pokemon rzuci³ siê do pomocy. Niestety bardziej wygl±da³o to na rzucenie siê na ch³opaka, taka prawda. Nie do¶æ, ¿e oberwa³ w nogê to jeszcze w brzuch.
-Za jakie grzechy?-zapyta³ sam siebie i podniós³ wzrok ku niebu. Nagle us³ysza³ ha³asy-C.. C.c.c.c... Co to by³o?
Ch³opak natychmiast wyci±gn±³ telefon.
-Co? Jedna kreska?-wydar³ siê i natychmiast zacz±³ stukaæ w klawisze palcami.
Utkn±³em w XYZ*, goni± mnie potwory, ratunku!!!!!111111111!!!1111
*nazwa miejsca
Cytat:
K³ote:
Ciemna jaskinia... Wprawdzie masz latarkê, jednak jest trochê strasznie. Nagle schodzi lawina i korytarz zostaje zawalony. Okazuje siê, ¿e to same Geodude. Jeden z nich nie zmie¶ci³ siê w "¶cianie" i wypad³ poza szereg. Widz±c ciê, a konkretnie twoj± Nidorinê, szybko rzuci³ siê do ataku. Dalej nie przejdziesz, dopóki go nie pokonasz. A ciekawie bêdzie wyeksplorowaæ tak± jaskiniê.
Nidorina @ King's Rock
Fasek szed³ sobie spokojnie jaskini±, która ci±gnê³a siê w nieskoñczono¶æ, gdy nagle spad³a na niego lawina "kamieniów", ups dzikich Geodude'ów. Przestraszony ch³opak odskoczy³. Kiedy jeden z pokemonów rzuci³ siê na jego przyjaciela wpieniony wysycza³:
[i]-Nidorina, przede wszystkim rób uniki. U¿ywaj du¿o razy Tail Whip. Kiedy jego obrona spadnie do niskiego poziomu zacznij u¿ywaæ Focus Energy i nawalaæ z Bite. Ma to typ mroczny, dlatego bêdziesz cisn±æ go w miarê normalnie. U¿ywaj te¿ czasem truj±cego ataku, bo mo¿e uda ci siê zatruæ naszego "ska³ka"
Kontakt:
Wys³any: 20 Marzec 12, 15:48
Szanowny Afilu, racz zauwa¿yæ, ¿e Byaka jeszcze nie przyj±³em. Czemu tylko trzy, bez sêsu. Chcem wiêcej.
Otó¿, jako ¿e zosta³o mi jedno miejsce, muszê rozstrzygn±æ walkê. Zwyciêzc± jest...
Byakurai!
S³owa refleksji dla przegranego:
- trochê za krótka historia i ciut zbyt pospolita
- odpisy w trzeciej osobie (to ja jestem narratorem, a nie ty)
- odpis za otoczenie? Nie czyta³e¶ regulaminu
Dlatego zapisów koniec. A szkoda.
Sygnatura użytkownika
Z góry przepraszam za *Kopiuj-Wklej* tych "odpisów", ale jako¶ tak... jeste¶ ¶wiadom, ¿e napisa³bym to w taki sam sposób. Logicznym jest to, ¿e ka¿dy ma mo¿liwo¶æ odpisania na jedno, w jeden osób. Dziêkujê, za zrozumienie.
Imiê i nazwisko/nickname: Alan Iif
Wygl±d: M³ody ch³opak, krótkie ciemne w³osy, szare oczy z miedzianymi kropkami. Chudy, ko¶cisty, ale nie jest s³aby, posiada trochê miê¶ni, do¶æ wysoki, jakie¶ 170cm wzrostu, d³ugie nogi. Ubiera siê zawsze w bia³e adidasy, szare bojówki i bia³± koszulkê z jakim¶ nadrukiem. Czêsto nosi te¿ s³uchawki, a gdy jest zimniej szalik i polarow± bluzê z zamkiem b³yskawicznym.
Charakter: Ogólnie Alan jest cich± osob±, ale gdy pozna siê go bli¿ej, potrafi byæ cholernie irytuj±cy. Do¶æ czêsto zachowuje siê jak idiota, ale to nie przeszkadza mu w nawi±zaniu kontaktów miêdzyludzkich, a wrêcz przeciwnie. Jego osoba przyci±ga dzieci i zwierzêta. Nie przeszkadza mu to, zachowuje siê wiêc wiêcej razy jak wyro¶niêty dzieciak, a ni jak nastolatek, który podró¿uje po ¶wiecie, by spe³niæ swój cel. Waleczno¶æ w krwi Iif'ów równierz udzieli³a siê ch³opakowi, wiêc je¶li ma on walczyæ o swoje racje, czy o bliskie osoby, to jest on w stanie po¶wiêciæ swoje zdrowie, by zwyciê¿yæ i oborniæ dobre imiê.
Historia (min. 10 linijek): Alan, pomimo wszelkich starañ swojej rodzinki, nigdy nie chcia³ zostaæ z³odziejem, jak ka¿dy mêski cz³onek rodziny. Tak naprawdê, mia³ on ten fach ju¿ w swojej krwi, ale nie godzi³ siê z narzuconym mu, przez rodzinê, stylu bycia i przysz³o¶ci w tym mrocznym ¶wiecie. Widzia³ mu siê bowiem piêkny ¶wiat, pe³ne barwy i zwyciêstwa, wiêc oczywistym jest to, ¿e nie poprze rodziców, gdy chce zostaæ siê trenerem. Poza tym, te ci±g³e treningi ze swoim ojcem... czyli skoki przez mury, uniki lec±cych ostrzy i uderzeñ, po¶cigi z psami... i ucieczki. Nic dziwnego wiêc, ¿e Alan mia³ do¶æ i rzuci³ to wszystko. Powiedzia³, ¿e chce byæ trenerem i w wieku 11 lat poszed³ po swojego pierwszego pokemona do profesora Ouk'a. Pomimo spó¼nienia, otrzyma³ wtedy Bulbasaur'a, który mia³ zostaæ jego kompanem w ciê¿kich czasach. Tak siê sta³o. Zielony "¿ó³w" przez 3 lata wytrzymywa³ treningi z swoim trenerem. A rodzice... trenowali z nim po kryjomu i tak oto pokemon sta³ siê równierz rodzinnym z³odziejem Iif. Dlatego te¿, w wieku 14 lat, gdy Alan dowiedzia³ siê o tym, powiedzia³ rodzicom, ¿e to koniec, a on idzie w ¶wiat. Najdziwniejsze w tym by³o to, ¿e jego rodziciele... zgodzili siê i nawet wspierali go w jego poczynaniach, dodatkowo... dalej to robi±, wysy³aj±c mu co jaki¶ czas kartki z pozdroweniami. Dlatego... Alan nie jest sam i wie, ¿e jego cel jest jasny. Zdobyæ mistrzostwo.
Cel: Wygrana ligi Kanto
Starter: Bulbasaur
Styl gry: Nielevel
Ilo¶æ wypasu*: Premium
Towarzystwo: Wed³ug uznania. Jak na razie bardzo ³adnie ich wybiera³e¶, wiêc zdam siê na Ciebie :3
Pro¶by do mnie: Dodaj troszkê czarnego humoru, przyda siê. No i oczywi¶cie trochê absurdu siê te¿ przyda x3
Cytat:
W pierwszej chwili cierpiê w milczeniu, w drugiej zaczynam blu¼niæ na w³asn± nogê, Boziu, jakie to ¿a³osne.
- Squirtle wiesz co, znów mam pecha, a dodatkowo trzeba jeszcze siê sprê¿aæ. - zaczynam mówiæ do mojego ¿ó³wiowatego towarzysza - No wiêc tak, id¼ po drewno do lasu. Pozbieraj najbardziej suche ga³±zki, spróbujemy wznie¶æ za ich pomoc± ogieñ. W tym czasie ja napisze testament i SMS-a do matki, ¿e le¿e w tym g³upim lesie z zwichniêt± nog±, potrzebuje pomocy i niech szukaj± ognia, je¶li uda mi siê go wznie¶æ. Serio, to jest bardziej ¿a³osne, ni¿ mi siê wydaje. - Dodaje po chwili i patrzê na mojego pokemona.
Czekam chwile by odszed³, a potem zaczynam t± czê¶æ, której nawet mojemu pupilowi nie mówi³em. Badanie kostki, które boli jak jasny pierun. Dotykam z lewej, boli, dotykam z prawej, boli... nosz kurna, gorzej byæ nie mo¿e. Fajnie by by³o, gdyby takie sytuacje by³y bezbolesne... hmmm... no dobra, testament sam siê nie zacznie.
,,Ja XYZ zdrowy na duchu i psychice...
Cytat:
Ciemna jaskinia... Wprawdzie masz latarkê, jednak jest trochê strasznie. Nagle schodzi lawina i korytarz zostaje zawalony. Okazuje siê, ¿e to same Geodude. Jeden z nich nie zmie¶ci³ siê w "¶cianie" i wypad³ poza szereg. Widz±c ciê, a konkretnie twoj± Nidorinê, szybko rzuci³ siê do ataku. Dalej nie przejdziesz, dopóki go nie pokonasz. A ciekawie bêdzie wyeksplorowaæ tak± jaskiniê.
Nidorina @ King's Rock
- TO JU¯ CHAMSTWO! - Wo³am do Geodude, choæ i tak wydaje mi siê, ¿e nie ma takiej si³y na ziemi, by on mnie zrozumia³. W chwili gdy to do mnie dojdzie, w koñcu zacznê co¶ robiæ, by wygraæ.
- Dobra Nidorina - Dosz³o - Czas by¶ skopa³a ten kamienny zad, ale wiesz co, z twoimi ataki bêdzie to troszkê ciê¿kie, wiêc najpierw zajmijmy siê os³abianiem tego koksa, a potem wzmacnianiem Ciebie. U¿yj Tail Whip, by os³abiæ jego defensywe, gdy u¿yjesz tego z dwa, trzy razy mo¿na ju¿ przej¶æ do wspomagania twojego ataku. Do wspomagania siebie u¿yj Focus Energy, twoje ciosy bêd± mia³y wiêksze szanse na trafienie w jakie¶ czu³e punkty tego lataj±cego g³azu. Teraz czas do ataku... no wiêc, na pocz±tku zaatakuj Bite, pozwól siê uderzyæ, ale nie za mocno, nie chcemy przegraæ. Gdy uda Ci siê go zaraziæ z pasywki, atakuj Poison Sting z odleg³o¶ci, ale je¶li Ci siê nie uda, walcz na zmianê strzelaj±c z swoich ¿±de³, a potem u¿ywaj±c swoich zêbów.
No i oto zapis v2 ;P
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 3 Czerwiec 12, 08:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Kontakt:
Wys³any: 6 Czerwiec 12, 20:50
Bo oczywi¶cie, ze rozumiem. Ale szczerze mówi±c, czy stara gwardia graj±ca u mnie naprawdê musi wype³niaæ ten punkt programu?
Oczywisto¶ci± jest, ze przyjêty.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.