POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Styczeñ 17, 16:06
Special! Pokemon : Origin
Autor Wiadomo¶æ
kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2 Pa¼dziernik 13, 19:09   

Potrzebnie. Bo to smok jest teraz. A w Pokemonach chyba zazwyczaj smocze p³omienie by³y niebieskie. Tak przynajmniej Dragon Rage mi siê kojarzy.

A co on robi? Prosta sprawa. Reklamuje now± grê. ¯adne rocznice czy tam zapowied¼ fajnego projektu. Reklama i hajpienie Pokemona którego albo siê nienawidzi albo kocha.
Co do odcinka. Ponoæ sp³ycono walki z Mewtwo i Gio. Niby zrozumia³e bo ma³o czasu ale z drugiej strony szkoda. A rywal ponoæ nawet nie dorównuje Greenowi, rywalowi z gier czy nawet Shigeru(Garemu). No có¿. I tak przejrzê.

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 13, 06:40   

wszystkie nadzieje, marzenia i oczekiwania posz³y siê waliæ tylko po to by zareklamowaæ i pokazaæ nowego Mega Charizarda?

NINTENDO, PRZEGINASZ!

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 3 Pa¼dziernik 13, 06:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 15 Pa¼dziernik 14, 19:11   

Aj waj. Obejrza³ kto¶ w koñcu?

Jaki¶ czas temu pojawi³y siê napisy do tego animu. Wiêc w polskim jêzyku z chêci± zobaczy³em te cztery odcinki. I co? Mam ca³kowicie mieszane uczucia. Pierwsze dwa odcinki s± na prawdê wspania³e. Trzymaj± klimat gier i to bardzo mocno. Kolejne dwa s± ju¿ zdecydowanie gorsze. Jednak to nie do koñca wina podej¶cia twórców animacji. Bardziej tego ¿e zadanie którego siê podjêli by³o do¶æ trudne. Mianowicie. Macie cztery odcinki. I chcecie po¶wiêciæ je na pokazanie czego¶. Na pokazanie gry której przej¶cie zajmuje ~20 h. No i tu wystêpuje w³a¶nie problem. Jako ¿e jestem amator to nie spostrzeg³em tego na pocz±tku. Pierwszy odcinek skupia siê na pocz±tku przygody. G³ówny bohater wyrusza w podró¿, co¶ tam ³apie, co¶ tam pokonuje i nagle dostaje solidnego kopa w po¶ladki. Jednak za namow± ponownego pana(który notabene ma problem z otwarciem oczu szeroko. Nie wyobra¿am sobie wizyty tego pana u okulisty) bierze siê w gar¶æ i rusza kopaæ ty³ki. W sumie sporo jak na jeden odcinek. Ale za¶lepiony nostalgi± kowalt nie zauwa¿y³ ¿e co¶ nie tak. Drugi odcinek to ju¿ wydarzenia z Lavender. I uwa¿am ¿e zrobili to idealnie. Tak powinien wygl±daæ odcinek anime. Nic dodaæ nic uj±æ. Akcja dzia³a siê na tyle szybko ¿e zmie¶cili siê w jednym epku ale na tyle szczegó³owo wszystko pokazali ¿e nie pozostawili niepotrzebnych pytañ. Trzeci odcinek ... no có¿. Relacja pomiêdzy Redem i Giovanim. Ten w±tek wypada³oby na prawdê rozszerzyæ. Mog³o to byæ na prawdê fajne. Ogl±danie tego jak obydwaj na siebie wp³ynêli. Jak ucz± siê od siebie tego co powinno byæ wa¿ne. Zamiast tego dwie szybkie walki i mora³. No có¿. I ostatni odcinek. Te¿ du¿o. Pokonanie elity i spotkanie z pewn± legend±(która to zosta³a bardziej zdegradowana ni¼li w serii w³a¶ciwej). Czyli. ¯a³uje ¿e nie zrobili tego porz±dnie. +/- 30 odcinków starczy³oby ¿eby pokazaæ kawa³ niez³ej historii. Z drugiej strony fabu³a serii R/G/B nie by³a zbyt mocna. Jednak na pewno znalaz³oby siê parê fajnych wydarzeñ. S.S Anne chocia¿by, Saffari, Nugget Bridge.

Kreska. Na pocz±tku trochê siê ba³em. Zw³aszcza widz±c trailery serii. Jednak podczas ogl±dania jest wporzo. Muzyka. Mamy tu znane motywy muzyczne z gier. Przyznam siê ¿e gram z w³asn± muzyk± na uszach ale utwory zosta³y wybrane tak ¿e by³em w stanie je rozpoznaæ i jaraæ siê nimi. Zdecydowanie na plus. Nawi±zania do gier? Tak. Tworz± klimat. Na pocz±tku widaæ ekran wczytywania a na koñcu zapisywania. Do tego smaczki takie jak dziewczynka pytaj±ca Reda: "Wierzysz w duchy". Tak. Klimat zosta³ zachowany. Masa hajpu.
Bohaterowie. G³ównie Red który jest cholernie przyjazny. No i Green który jest cholernym dupkiem. Jednak nie takim fajnym cholernym dupkiem. Po prostu dupkiem. Jako postaæ w uniwersum uwa¿am Greena/Garego za naprawdê fajn±. Ale ten z Originsów wypada po prostu ¼le. Ode mnie za to pa³a.

Walki. Ma³o czasu wiêc nie zosta³y zanimowane nale¿ycie. Pierwszy odcinek wychodzi tu najlepiej. Reszta jest ale nic emocjonuj±cego.

Czy ogl±daæ? Je¶li jeste¶ fanem serii, je¶li znasz pierwsz± seriê to tak. Nie zawiedziesz siê. Je¶li natomiast znasz z Pokemonów jedynie anime to ... no, wracaj do Asha.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: