POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Pocz±tkuj±cy artysta wykopany przez matkê z domu
Autor Wiadomo¶æ
Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 20 Maj 12, 13:34   

Gdy tylko doszed³e¶ do drzwi, szybkim ruchem chwyci³e¶ za klamkê i wszed³e¶ do pokoju szpitalnego, w którym le¿a³a twoja towarzyszka. Szybko usiad³e¶ przy jej ³ó¿ku, by dowiedzieæ siê, co chcia³a ci takiego wa¿nego przekazaæ. Serce wali³o ci jak dzwon. Nie mia³e¶ pojêcia, co chce ci powiedzieæ... mo¿e za du¿o przygód jak na jeden dzieñ i chce odej¶æ, a mo¿e po prostu chce siê rozstaæ, bo nie czuje do ciebie miêty i nie ma miêdzy wami chemii? Czeka³e¶ na najgorsze.
-Hej, u¶miechnij siê... to, co chce ci powiedzieæ, to nic strasznego. Chcê ci tylko po prostu przekazaæ, ¿e po wyj¶ciu ze szpitala, chce to miasto jak najszybciej opu¶ciæ. Szybko wst±pisz do sali trenerskiej, tam stoczysz swoj± walkê o odznakê, a nastêpnie odp³ywamy z tego patologicznego miejsca, gdzie nawet w spokoju nie da siê zje¶æ obiadu. Zespó³ R pewno nie da nam tak ³atwo spokoju, ale czym szybciej st±d odejdziemy tym lepiej, nie s±dzisz? Sama rezygnuje te¿ z walk o odznakê. Nie chce w przysz³o¶ci walczyæ z tob±. - Powiedzia³a ci Gaia. Ty z u¶miechem oraz zdziwieniem na twarzy przyj±³e¶ jej wiadomo¶ci, ale zdziwi³a ciê jej postawa odno¶nie odej¶cia z walk w turnieju. Musia³e¶ te¿ siê szybko otrz±sn±æ i przypomnieæ sobie swój cel g³ówny: walka o odznakê.
====================================================
Twój Spheal w walce zdoby³ 7 lvl oraz uczy siê ataku Encore, od ciebie zale¿y czy go chcesz, a jak go chcesz to za jaki atak

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 26 Maj 12, 21:40   

Chwilê mi to zajê³o, ale zlepi³em kilka s³ów, znowu i powiedzia³em Gaii, to, co powiedzieæ muszê. Nie chcê walczyæ o odznaki, nie chcê tego, a Gaia... chyba tak. Takie przynajmniej mam wra¿enie, a nie wiadomo czemu, nie chcê go nawet zmieniæ.
- Gaia, s³uchaj. Ja nie chcê walczyæ o odznaki, je¶li tylko chcesz, mo¿esz walczyæ, ja nie bêdê walczyæ. - Mówiê, no có¿, troszkê nieprzemy¶lane, ale taki ju¿ urok mojej osoby, ¿e wszêdzie burdel robi i nieporz±dek.
- Ale popieram Ciê, najlepiej jak najszybciej opu¶ciæ to miejsce, pojechaæ gdzie¶, byle nie siedzieæ tutaj, ale nie chcê te¿ walczyæ za ka¿dym razem, gdy spotkam Team R, lub uciekaæ ci±gle... no i ¿yæ w strachu... wiem, ¿e to zagmatwane, ale ja. To trudna sytuacja... troszkê nie wiem jak siê zachowaæ. - Dodajê i zaczynam patrzeæ siê w pod³ogê, jak gdyby to mia³o mi pomóc.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 1 Czerwiec 12, 22:14   

-Ale jak to... bêdziesz chcia³ tu kiedy¶ wróciæ i zawalczyæ w innym terminie? To zbyt niebezpieczne, albo teraz, albo nigdy Kai. Wierzê, ¿e ci siê uda. Tutejszy lider trenuje pokemony ogniste, twój Spheal rozwali je wszystkie. - Dodawa³a ci otuchy Gaia. W tym samym czasie do waszego pokoju wesz³a pielêgniarka, z niemówi±cym nic wyrazem twarzy.
-No có¿ Gaia, czas ciê z t± wypisaæ. Wszystko ju¿ z tob± dobrze, tylko uwa¿aj na wielkie niebezpieczeñstwa. Mo¿e lepiej, nie walcz z nikim w najbli¿szym czasie. - Powiedzia³a pielêgniarka ubrana w ró¿owy stój s³u¿bowy zdejmuj±c twoj± kartê z ³ó¿ka. Gaia s³ysz±c to u¶miechnê³a siê, wsta³a z ³ó¿ka i poprosi³a ciê o odwrócenie siê w przeciwnym kierunku. No i mia³a do tego powód, w koñcu znacie siê tak krótko, a ona chcia³a siê przebraæ w swoje normalne ciuchy. Po tym wszystkim wyszli¶cie ze szpitala, oczywi¶cie pomog³e¶ jej zej¶æ po schodach. Po doj¶ciu do hotelu Gaia jeszcze raz zapyta³a siê o twoj± decyzjê w sprawiê walki o odznakê. Twój Spheal natomiast wyskoczy³ weso³o z pokeballa i zacz±³ siê jak to ma w zwyczaju turlaæ po pod³odze, na oko³o was.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 7 Czerwiec 12, 22:08   

Nie zwracaj±c ca³kowicie uwagi na Spheal'a, w koñcu co¶ z nim nie tak... spojrza³em na Gai'ê i szczerze, a nawet i bez zawachania odpowiedzia³em, ¿e walczyæ nie mam zamiaru. Nie dlatego, ¿e siê bojê, a dlatego, ¿e nie widzê u siebie przysz³o¶ci w walkach. Jestem na to za s³aby i wiem o tym, ¿e mój charakter nie pomo¿e mi wcale w walkach. Dlatego te¿ nie popieram pomys³u o moich walkach. Za to, jestem za tym, by wspomóc Gaiê w jej celu, ona pewnie go ma.
- Gaia... jaki jest twój cel? - Pytam, tak samo bez zastanowienia jak wcze¶niejsz± odpowied¼. W sumie, teraz prawie nie my¶lê... a szczerze mówi±c... jest nawet gorzej. Mniejsza z tym, pytanie zadane, czekam na odpowied¼.

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 20 Czerwiec 12, 11:06   

-Mój cel w ¿yciu? - Speszy³a siê Gaia. Na jej twarzy mog³e¶ zauwa¿yæ rumieñce, co by³o dziwne nawet jak na was. -Jako¶ nie mia³am okazji siê nad tym zastanowiæ, ale... my¶la³am, ¿e bêdê ciê wspieraæ w twoich decyzjach, a ty bêdziesz robiæ to co chcesz... widzê jednak, ¿e masz inne plany* - Ci±gnê³a dalej. Spheal nie ³api±c, co mówicie, dalej krêci³ siê po pod³odze, a Oshawoot przygl±da³ mu siê z zaciekawieniem i zdziwieniem. Zapewne my¶la³ teraz co¶ w stylu "Jak co¶ tak uroczego, mo¿e byæ tak dziwnie i psychiczne?", ale to ca³y Spheal twój starter. Gaia spojrza³a na swoje pokemony, a potem na ciebie.
-Nie rozumiem ciê... czy ty na serio nie masz celu w ¿yciu? Po co¶ chyba ciê ta twoja mama, któr± mia³am nieprzyjemno¶æ poznaæ, wys³a³a do szko³y pokemon, która potem okaza³a siê byæ miejscem treningu nowych rekrutów zespo³u r... to nasze ¿ycie jest dziwne. - Ci±gnê³a dalej kazanie twoja towarzyszka.
===========================================================
*Odpis od czapy, bo jak nie masz planów na profesjê to kurna nie mogê i¶æ do przodu

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Byakurai 21 Czerwiec 12, 22:52, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 21 Czerwiec 12, 23:27   

Chwilê milcza³em, no có¿, trudna decyzja, z jednej strony chcê unikn±æ walk, bo nie lubiê przegrywaæ, a tak pewnie bêdzie do¶æ czêsto, a z drugiej strony nie chcê focha forever na piêæ minut. Trudna decyzja, ale jest na to pewne wyj¶cie, a ja je ju¿ znam. W koñcu medium s³abego poziomu wie, zanim jeszcze wie.
- Zdecydowa³em, zawalczê, ale pod jednym warunkiem. - Stawaim sprawê jasno, jasno jak s³oñce, jasno jak za czarodziejskim dotkniêciem ró¿d¿ki... chwila, to dzie¶ ju¿ by³o. - Je¶li przegram, to ju¿ nie zawalczê, a je¶li bêdzie odwrotnie, to zawalczê, a ty bêdziesz mnie wspieraæ, dobrze? - Mówiê jak najbardziej ³agodnym tonem, tonem, który powinien u¶piæ ¶pi±ce dziecko... w sumie... czemu nie mia³bym teraz zasn±æ? A no tak... to nie jest stosowne.
- Choæ muszê przyznaæ... i zapewniæ... je¶li masz jaki¶ plan, to mo¿esz mi o nim powiedzieæ, a ja na pewno nie bêdê siê ¶mia³. - Co ja, bohatera chcê strugaæ?

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 27 Czerwiec 12, 22:55   

-Moje plany? - Zaczerwieni³a siê Gaia... czekaj chwilê, ale to ju¿ by³o.
-Ja mog³abym byæ hodowc± pokemon. Zawsze fascynowa³a mnie opieka na tymi ma³ym stworkami. Chcia³am mieæ w przysz³o¶ci du¿± farmê, a na niej stadko moich pokemonów, którymi bym siê opiekowa³a. Mi³o mi, ¿e masz zamiar daæ sobie szansê z walkami. To co, kiedy wielka potyczka? Mo¿e jutro, w koñcu jest ju¿ trochê pó¼no, a przed takim wielkim wydarzeniem trzeba siê wyspaæ. - Powiedzia³a Gaia. Twój Spheal przesta³ robiæ z siebie downa. Przyturla³ siê do twojej nogi, po czym spojrza³ na ciebie spokojnym wzrokiem. Oshawoot natomiast rzuci³ muszelk± w swojego pokeball'a, który by³ nadal przypiêty do paska Gaii, a nastêpnie znikn±³ w smudze czerwonego ¶wiat³a. Z otwartego okna waszego pokoju zaczê³o dochodziæ zimne powietrze z dworu. Wiatr pocz±³ poruszaæ delikatnie zielonymi drzewami w parku, który znajdowa³ siê na przeciwko hotelu, w którym spêdzali¶cie tê i poprzednie noce. S³oñce zbli¿a³o siê powoli do widnokrêgu, gdzie ustêpowa³o miejsce ksiê¿ycu w kszta³cie rogalika. Wszystko wydawa³o siê byæ piêkne. Po³o¿yli¶cie siê spaæ, a rano by³e¶ gotowy na swoj± pierwsz± potyczkê w lidze Kanto. Gdy siê obudzi³e¶ Gaii nie by³o w pokoju. Chwilê pó¼niej przynios³a ci ¶niadanie prawie do ³ó¿ka. Po jego skonsumowaniu i umyciu siê, wyszli¶cie z hotelu i ruszyli¶cie do sali lidera pokemonów ognistych, która umiejscowiona by³a w wulkanie. W wewn±trz nie wyró¿nia³a siê niczym szczególnym. Na samym ¶rodku sali znajdowa³ siê br±zowy kawa³ek ziemi, w kszta³cie prostok±ta z pokeball'em na ¶rodku. Pod nim p³ynê³a lawa. Nad wami natomiast, na samym szczycie wulkanu, znajdowa³y siê lewituj±ce br±zowe kamienie. Przekroczyli¶cie próg drzwi, ale w sali nikogo nie zauwa¿yli¶cie oprócz pana w podesz³ym wieku, z nienaturaln± i siw± jak na swój wiek fryzur±. Mia³ ubrany czerwony sweter, czarne spodnie i zielony nieprzypominaj±cy nic naszyjnik.
-Hej dzieci. Przyszli¶cie walczyæ z Blaine'm, liderem tej sali? - Zapyta³ staruszek.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 22:13   

Przejrza³em tego faceta, jestem na sto procent tego, kim on jest! JESTEM TEGO PEWIEN I WIEM, ¯E ZARAZ SIÊ DOWIEM! ZARAZ WYPOWIEM TE S£OWA! TE S£OWA, KTÓRE SPOWODUJ¡, ¯E ODPADNIE. Zaraz powie, ¿e jestem wielki, bo go rozgryz³em! Tak, na pewno to zrobi! NA STO PROCENT!
- Ty jeste¶ lodziarzem! Co tu robisz, w tym miejscu? - Dobra, to nie brzmi tak epicko jak siê tego spodziewa³em, ale my¶lê, ¿e wystarczy. Patrzê wiêc na Gaiê i na mój pokeball, mo¿e... teraz straci³em w ich oczach troszkê szacunku. Kto wie... a tak swoj± drog±. Gdzie jest lider?

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 23 Lipiec 12, 15:33   

-Ja ci dziecko dam lodziarzem! - Rzuci³ w twoj± stronê tajemniczy staruszek, po czym odwróci³ siê do was plecami i ci±gn±³ dalej. -Nazywam siê Blaine i nie jestem a¿ taki stary, na jakiego wygl±dam. Jestem liderem tej sali i trenuje ogniste pokemony, a jako ¿e przeszli¶cie tutaj, to wnioskuje, ¿e jedno z was ma siê zamiarze mn± pojedynkowaæ. Zgaduje, ¿e to ty... ten wyszczekany m³odziak z pokeball'em w rêku. - Odpowiedzia³ ci Blaine. Gaia za¶mia³a siê tylko, a nastêpnie klepnê³a ciê po plecach.
-To by³o suche wiesz? Ale i tak ciê lubiê - Powiedzia³a, odsuwaj±c siê na w bezpieczne miejsce. Blaine spojrza³ siê na Ciebie, po czym wskaza³ ci miejsce gdzie mia³e¶ stan±æ. Ju¿ nie by³o odwrotu by odej¶æ. Gaia sta³a w okolicy, trzymaj±c kciuki za to by¶ wygra³. Jej Oshawoot kibicowa³ twojemu Spheal'owi, a lider by³ gotowy wyja¶niæ Ci regu³y gry. Wszystko by³o w dobrym porz±dku i nic nie mog³o teraz tego zak³óciæ. Podszed³e¶ do prostok±ta i stan±³e¶ twarz± w twarz ze staruszkiem.
-Dobrze m³odzieñcze. Nie wiem czy wiesz jak rozgrywaj± siê walki o odznaki, wiêc mo¿e po czê¶ci ci to wyt³umaczê. Ka¿dy lider ma swoje w³asne regu³y, je¿eli mogê tak powiedzieæ. Jak widzisz moja sala znajduje siê w wulkanie, wiêc wszystko co ogniste jest tutaj mile widziane. Walczymy jeden na jednego. Je¿eli mój pokemon, albo twój pokemon nie bêdzie zdolny do walki, to wygrywa druga strona... rozumiesz? Je¿eli tak to zaczynajmy. Vulpix, wybieram Ciê! - Skoñczy³ Blaine. Z jego pokeball'a wyskoczy³ ma³y, s³odziutki czerwono-br±zowy wilczek z sze¶cioma czerwonymi ogonami.
-Jaki¿ on s³odki! - Zawo³a³a Gaia, po czym wyci±gnê³a pokedex i zeskanowa³a twojego oponenta
Poxedex Gaii napisa³/a:
#037 Vulpix - pokemon lis - Potrafi kontrolowaæ kulê ognia, Gdy ro¶nie jej sze¶æ ogonów dzieli siê, a jego futro robi siê bardziej l¶ni±ce. Kiedy siê go trzyma, mo¿na poczuæ lekkie ciep³o.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 23 Lipiec 12, 18:33   

Jak zwykle zmieszanie na mojej twarzy widaæ... i to bardzo, wiêc by je trochê zamaskowaæ, wyrzucam w powietrze pokeball i nic nie mówiê, bo i po co... pokemon powinien sam zrozumieæ, ¿e ma wyj¶æ, niech to bêdzie taki mój znak rozpoznawczy. Tak, planowanie planowaniem, ale tutaj walka siê ju¿ zaczê³a, a mój pokemon... chyba siê wydosta³, wiêc czas na wydawanie komendy, a mo¿e nie... bo kto powinien zacz±æ... mo¿e, warto siê zapytaæ... ale, z drugiej strony...
- Ym... kto zaczyna? - Pytam siê i od razu spalam buraka na twarzy, bo w koñcu tak durne pytanie mog³em zadaæ tylko ja... a w dodatku, na oczach dziewczyny, która mi siê podoba. Po tych s³owach patrzê na Gai'ê i gestem podziêkowania dajê jej znaæ, ¿e dziêkujê jej za zeskanowanie tego pokemona za mnie.
- A tak poza tym... gdzie mo¿na z³apaæ tego pokemona? - Pytam weso³y, bo wpad³em na ciekawy pomys³, choæ... szalony, jak mo¿na sprawiæ prezent Gaii. W koñcu jest s³odki...

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych