POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
22 Maj 12, 19:26
Inna orientacja kluczem do sukcesu!
Autor Wiadomo¶æ
Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 4 Styczeñ 12, 17:36   

- Bleee! Nie lepiej zje¶æ jakie¶ ciastko zamiast szukaæ robaków? - mówi rzucaj±c ci jak±¶ paczkê i wbiegaj±c wg³±b lasu. - Na Pokemony!

Przy okazji mo¿esz teraz bli¿ej przyjrzeæ siê lasowi. Hm. Wielki, zielony, pe³en ró¿nej ma¶ci Pokemonów na drzewach i ogólnie dooko³a. Gdzieniegdzie s± rozmieszczone drzewka pe³ne jagód (tak, chodzi o Berries) i ³awki. Poza tym stoj± dogasaj±ce latarnie.

Hm...

JEBUT~!

Chyba powiniene¶ wiedzieæ, ¿e co¶ w³a¶nie spad³o ci na g³owê! Jaki¶ zielony nie-wiadomo-co¶. Hm. Przy okazji gdy to co¶ w ciebie uderzy³o, paczka pêk³a i na ziemiê wysypa³o siê kilka Poffinek, paczka ciastek, Pokedex i kilka Pokeballi. A zielone co¶ odskoczy³o na kilka kroków i patrzy wyzywaj±co...

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Do³±czy³: 29 Sie 2010
Sk±d: Accumula Town
Kontakt:
Wys³any: 4 Styczeñ 12, 17:51   

-Cudownie, moja biedna g³owa... - powiedzia³em podnosz±c siê z ziemi. - CHWILA! Poffinki, ciastka, Pokeballe, Pokedex? To by³a zawarto¶æ tej paczki? Wydaje mi siê ¿e bêdê musia³ j± na chwilê po¿yczyæ... - powiedzia³em patrz±c na zielone co¶ które na mnie spad³o.
- Absol wychod¼! - powiedzia³em rzucaj±c PokeBallem Absola. - Widzisz tego zielonego delikwenta? W³a¶nie mi spad³ z nieba z Pokeballami, Dexem, poffinkami i ciastkami. Je¶li pomo¿esz mi go z³apaæ dostaniesz poffinkê! Nawet dwie! - zachêca³em Absola przy okazji skanuj±c go Dexem.
Rozejrza³em siê wokó³, sprawdzaj±c jakie aspekty mojego otoczenia mogê wykorzystaæ, przeciwko mojemu przeciwnikowi. Ewentualnie on przeciwko mnie. By³em strasznie nie pewny, to pierwszy raz gdy bêdê ³apa³ pokemona.

Muszê to zrobiæ! Uda mi siê! Mo¿e Absol zas³u¿y na poffinkê.

Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.

ZAPRASZAM DO FABRYKI!
Ostatnio zmieniony przez PokeSkate 4 Styczeñ 12, 17:52, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 4 Styczeñ 12, 18:11   

Oto reakcja PokeDexa.

Cytat:

Absol #359
Typ: Dark
Lvl. 5
Ataki:
- Scratch,
- Feint,
- Leer,

- Bud! Bud! - drze siê na ciebie Budew.
Jedyne co mo¿esz spostrzec dooko³a, to drzewa. Poza tym wy¿ej jest kilka do¶æ krótkich, ale ciê¿kich ga³êzi. I najwidoczniej nie ma tu ¿adnych "wspomagaczy". No, niestety. Dobra, atakuj pierwszy!

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Kontakt:
Wys³any: 4 Styczeñ 12, 20:08   

-Absol, pos³uchaj mnie uwa¿nie. Jak narazie nie masz ¿adnego STAB'a wiêc musimy improwizowaæ z tym co mamy. Postaraj siê gdy podchodzisz blisko niego, u¿ywaj±c Leer aby go przeraziæ i nastêpnie Scratchowaæ. Gdyby chcia³ u¿yæ jakiej¶ sztuczki zacznij biegaæ dooko³a niego i przy tym jak bêdziesz zwalnia³ u¿yj Leer i rzuæ siê na niego z PAZURKAMI. Nie obra¿ê siê je¶li skoczysz wy¿ej i zrzucisz na niego ciê¿k± ga³±¼. W razie czego mam przygtowany PokeBall wiêc odrazu gdy go os³abisz rzucê go. Nie chcê ¿eby¶ go znokautowa³, tylko ¿eby¶ go... - przerwa³em. Zaraz, zaraz. Eureka!
- To o czym mówi³em zostawiamy jako ostateczno¶æ.
- powiedzia³em do Absola wyra¼nie zdziwionego ¿e tak szybko zmieni³em swoj± my¶l.
-Spróbuj go zmêczyæ biegaj±c za nim scratchuj±c zmuszaj±c go do ucieczki. Przy bliskim kontakcie u¿yj Leer i schowaj siê za drzewami, zdezorientujesz go - wyt³umaczy³em. - Gdy ujrzysz go skocz na niego str±caj±c ga³±¼ i SCRATCH HIM TO THE FACE. Liczê na ciebie brachu!

Sygnatura użytkownika
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.

ZAPRASZAM DO FABRYKI!
Ostatnio zmieniony przez PokeSkate 4 Styczeñ 12, 20:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 6 Styczeñ 12, 13:13   

Hm, wygl±da na to, ¿e Absol zupe³nie zas³uguje na swoj± poffinkê. Walka wygl±da w nastêpuj±cy sposób, twój Pokemon ¶ciga przeciwnika i zawala go atakami bez szansy na kontratak. Ale w pewnym momencie Budew odskakuje i u¿ywa Absorba. Du¿o to nie uczyni³o, ale jest okej. Po kolejnej rundce Budew ju¿ le¿y, jest na ostatku swoich si³. £apiemy?

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Kontakt:
Wys³any: 6 Styczeñ 12, 14:18   

JEST! UDA£O MU SIÊ! Viva la Absol!

Bez chwili zw³oki rzucam Pokeball w Budew i daje Absolowi poffinkê w nagrodê.

-Absol, spisa³e¶ siê ¶wietnie. To by³o po prostu cudowne! - chwalê mojego podopiecznego daj±c mu do zjedzenia obiecan± poffinkê.

- Proszê niech ten Pokeball zadzia³a... proszê.
- mówiê. - Przy okazji, Absol. ¦wietnie siê spisa³e¶, powrót. - mówiê odwo³uj±c Absola do pokeballa. Czekam cierpliwe na rezultaty jakie przyniesie mi pokeball.

Sygnatura użytkownika

ZAPRASZAM DO FABRYKI!

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 24 Styczeñ 12, 17:52   

Tik. Tak. Tik. Tak.

Bujaj±cy siê naoko³o Pokebol zaczyna powoli dzia³aæ ci na nerwy. A¿ w koñcu...

Tik. Tak. TUDUM.

Uda³o siê! W³a¶nie uda³o ci siê z³apaæ pierwszego Pokemona! Chcesz ju¿ siêgn±æ po Balla, a¿ tu nagle z drzewa zeskakuje zielona ma³pa w czapce, ³apie Balla i wieje w krzaki. A ty stoisz z wpó³ wyci±gniêt± rêk± i z wyrazem twarzy, jakby ci kto da³ z li¶cia.
- Wrrrrrrr...! - przy okazji warczy Absol. Od razu leci w krzaki za dziwn± ma³p± i zostajesz sam na le¶nej ¶cie¿ce, próbuj±c przetrawiæ w³a¶nie zdobyte informacje. Oby nie pojawi³a siê tu Yumi. Bo bêdzie... ¶miesznie.
Ostatnio zmieniony przez Poxer 24 Styczeñ 12, 17:54, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Kontakt:
Wys³any: 24 Styczeñ 12, 18:13   

Nie, no. Zajeabsolobi¶cie. Nie do¶æ ¿e na starcie straci³em balla z Budew to jeszcze ma fajniejsz± bejsbolówkê ode mnie!- pomy¶la³em roztrzêsiony.

- Lecimy za tym nêdznym kawa³kiem magikarpia! - rykn±³em rzucaj±c siê za Absolem. A niech tej ma³pie Snorlax na nogê nadepnie! To jest kradzie¿ balli w bia³y dzieñ! - rzuci³em w my¶lach oburzony.
Biegnê sprintem przez krzaki szukaj±c ma³py z moj± drogocenn± bejsbolówk± i jeszcze bardziej drogocennym pokeballem. Ca³kowicie wkurzony przy¶pieszam.

Mam nadziejê ¿e te treningi na si³owni i ten czteropak nie posz³y na marne. - powtarzam sobie w my¶lach ¿e zawsze mog³o byæ gorzej.

~~~~~~
~`Afil Pisz w czasie tera¼niejszym, proszê.
I uwa¿aj na to, gdzie masz dialogi, gdzie opisy, a gdzie my¶li...

~ Roger that.

Sygnatura użytkownika

ZAPRASZAM DO FABRYKI!
Ostatnio zmieniony przez Afil 24 Styczeñ 12, 19:11, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: