POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Pocz±tkuj±cy artysta wykopany przez matkê z domu
Autor Wiadomo¶æ
Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 17 Styczeñ 12, 20:23   

-Ekans - pokemon w±¿. Skrada siê bezszelestnie przez trawê, po czym atakuje od ty³u niczego niespodziewaj±ce siê ofiary. Jego najwiêkszym przeciwnikiem s± pokemony typu ziemnego i psychicznego. Koffing - pokemon gaz. L¿ejsze od powietrza gazy w jego ciele pozwalaj± mu utrzymaæ siê wysoko. Gaz z wnêtrza Koffinga nie tylko jest truj±c, ale tak¿e ³atwo wybuchowy. Jego najwiêkszym przeciwnikiem s± pokemony typu ziemnego i psychicznego. - Powiedzia³ Pokedex. Niczego ciekawego tak naprawdê siê nie dowiedzia³e¶, ale przynajmniej wiedzia³e¶, z kim walczysz. Twój pokemon po wys³uchaniu twoich poleceñ kiwn±³ g³ow±, po czym przyst±pi³ do ataku. Na pocz±tku zaatakowa³ swoim Powder Snow, dziêki któremu zacz±³ padaæ ¶nieg, co sprawi³o twoich przeciwników w ma³e zak³opotanie. Po tym ruchu, twój pokemon wystrzeli³ Water Gunem w pod³ogê, dziêki czemu o wiele szybciej móg³ unikaæ ataków przeciwnika, przy okazji u¿y³ te¿ Defense Curl co zwiêkszy³o jego obronê.
-Ekans, spróbuj z³apaæ jego pokemona ogonem i zacznij go dusiæ. Jak siê nie uda to spróbuj go otruæ u¿ywaj±c Poison sting - Powiedzia³a Jessie
-Koffing, u¿yj Poison gaz by przeciwnik mia³ problemy z orientacj± w terenie, po czym wleæ tam i zaatakuj Tackle oraz swoj± g³ow±. - Powiedzia³ James.
Ich pokemony rzuci³y siê do ataku. Musia³e¶ szybko dzia³aæ.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 17 Styczeñ 12, 20:53   

Nie trac±c czasu na pierdo³y skupiam siê i analizujê pole walki. Patrzê siê na Spheal'a i rozkazuje.
- Spheal, szybko pod stó³, a potem u¿yj wodnej broni na niego, tak aby wyrzuciæ go na przeciwników. Je¶li siê to tobie nie uda, to u¿yj Defense Curl i krêc±c siê jak szalony u¿yj Powder Snow tak, aby trafiæ w g³owy i oczy twoich przeciwników. Gdy to Ci siê uda, cofnij siê do obrony i ponownie u¿yj Defense Curl, a je¶li bêdzie groziæ Ci atak unikaj. - A to wszystko na szybko. Dziwne kombinacje, dziwne pomys³y... to co¶ co mia³em na co dzieñ, heh...

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 18 Styczeñ 12, 15:59   

Twój pokemon kiwn±³ pomy¶lnie g³ow±, po czym zacz±³ robiæ to, co kaza³e¶. Przy pe³nych obrotach u¿y³ swojego ataku, ale po raz kolejny zrobi³ co¶, czego ty nie chcia³e¶, za bardzo, bo nie wiem. Mo¿e na to nie wpad³e¶? Spheal zacz±³ siê krêciæ w kó³ko jak kaza³e¶, ale zamiast od razu u¿yæ Powder Snow, najpierw zaatakowa³ Water Gunem, który wraz z krêceniem dawa³ znakomity tak jakby tarczy, ale nie taki efekt wyszed³. Woda, wystrzelona z armatki twojego pokemona ochlapa³a przeciwników. Po tym ataku u¿y³ Powder Snow, ale ci±gle siê atakuj±c wod±, co da³o piêkny efekt. Woda na twoich przeciwnikach zaczê³a zamra¿aæ, wszêdzie tam gdzie by³a woda, pojawi³ siê lód, co by³o wrêcz pomy¶lne dla ciebie i twojej foczki.
-Ekans, Koffing. Nie dajcie siê zamroziæ! - Krzyknêli na równi Jessie i James. Ekans szybko zareagowa³, dziêki czemu kombinacja twojego towarzysza w walce nic nie zdzia³a³a, ale Koffing na nieszczê¶cie nie zd±¿y³ i zosta³ zamro¿ony. Ekans nie by³ d³u¿ny i z³apa³ twojego pokemona ogonem, po czym zacz±³ go dusiæ. Przy okazji ugryz³ go ociupinkê. Musia³e¶ szybko co¶ zdzia³aæ.

Spheal - 85% hp
Ekans - 80% hp
Koffing - 70 % hp + zamro¿enie

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 20 Styczeñ 12, 22:18   

Przynajmniej troszkê wysz³o na moj± korzy¶æ, trzeba to wykorzystaæ. No có¿, mój pokemon ma troszkê inne plany, wiêc i na to trzeba zwracaæ uwagê, ale szczerze... walê to i teraz trzeba robiæ to co nale¿y! Walczyæ do utraty tchu! Walczyæ do ostatniej kropli krwi! Walczyæ do... kurna! Ja tu mogê umrzeæ, a mój pok te¿!
- Spheal! Nie daj siê! Powder Snow w oczy Ekansa, a potem dzia³ko wodne w jego ¶rodek cia³a, gdzie¶ poni¿ej tego ¿ó³tego paska na szyi. Musisz go odrzuciæ, je¶li to Ci siê nie uda, u¿yj ponownie Powder Snow, ale na miejsca, gdzie jest woda. Je¶li jednak co¶ bêdzie nie tak... u¿yj Defense Curl i jako¶ amortyzuj nadchodz±ce zagro¿enia. - Mówiê do poka my¶l±c co jeszcze mo¿na zrobiæ w tej sytuacji... oczywi¶cie nie spuszczam z mojej weso³ej mowy, bo i morale trzeba zwiêkszaæ, jest to cholernie wa¿ne, a wiêc i tego tutaj nie brakuje. W koñcu, dobra armia, to zadbana i wyszkolona armia.

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 27 Styczeñ 12, 18:00   

Twoja ma³a s³odka foczka wystrzeli³a ze swojego pyska ma³y ¶nie¿ek wprost w oczy ekansa, co przez chwilê niby podzia³a³o, a jego silny u¶cisk trochê siê zmniejszy³, ale twoja foczka dalej by³a w nim uwiêziona. Musia³a szybko dzia³aæ, bo inaczej by³o by z ni± ¼le. Wystrzeli³a ponownie ¶niegiem wprost w wodê pod pokemonem przeciwnika, przez co ten zacz±³ siê ¶lizgaæ. Twój towarzysz, szybko u¿y³ Water Gun by uwolniæ siê w sto procentach. Uda³o mu siê to, a Ekans dalej próbowa³ utrzymaæ równowagê, bez ¶lizgania na lodzie. Niestety, na jego nieszczê¶cie Koffing, które jeszcze nie dawno by³ w postaci ro¿ka lodowego o smaku wanilii, w³a¶nie siê odmrozi³... no chyba zamra¿arka ju¿ nie dzia³a. Zdezorientowany pokemon gaz uderzy³ od ty³u twojego podopiecznego wprost w jego ma³± g³owê, przez co przeturla³ siê pod stó³.
-Kai, mo¿e ci pomóc. - Powiedzia³a Gaia wychodz±c przez drzwi kuchni, z pokeball'em w d³oni. Rzuci³a go, a z jego wnêtrza wyskoczy³ ju¿ znany ci pokemon wydra. Z³apa³ swoj± muszelkê i zaatakowa³ ni± ekansa, którzy w³a¶nie zbli¿a³ siê do twojej ma³ej foczki.
-Ej James... nie przypomina ci kogo¶ ta dziewczyna, no wiesz... kogo¶ ze szko³y - Zapyta³a siê Jessie.
-No tak, jakby ju¿ j± gdzie¶ widzia³em, czekaj no moment. - Powiedzia³ James robi±c minê na my¶lenie
-Pó³g³ówki, to ten Gai. Tylko, ¿e ma d³u¿sze w³osy i przypomina dziewczynê... czekajcie co¶ mu tutaj nie pasuje... transwestyta, nie no chyba te dwa melony s± prawdziwe... Gai to dziewczyna, wiêc chyba Gaia... pogubi³em siê. - Zacz±³ swoj± gadaninê Meowth.
-Czekaj, ten pokemon gada? Czy kto¶ mi to wyja¶ni - Zapyta³a twoja towarzyszka, no ale có¿... trochê by³a nie przytomna, wiêc mo¿e nie wiedzieæ co siê tutaj dzieje.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 5 Luty 12, 00:22   

My¶lê o tym, by nie oberwaæ zbytnio, ale te¿ nie mogê pozwoliæ na to, by i Gaia zbytnio obrywa³a... mo¿e to dziwne podej¶cie, ale có¿... trudno.
- W skrócie, czy pe³n± wersjê chcesz us³yszeæ? - Mówiê jak jaki¶ Joda! Co to ma byæ?! Chcê siê popisaæ, czy co? Nie! Tak nie mo¿e byæ! Poprawiæ siê trzeba! - Dobra, w skrócie. To s± ¼li kolesie, którzy chc± nas porwaæ do tamtej szko³y na wyspie. Okaza³o siê, ¿e ta szko³a, to ich siedziba do trenowania oprychów... a wiêc... uciekli¶my w sam± porê, a to twoja zas³uga... dziêki... jeste¶ moj± bohaterk±... i bardzo chcia³bym, by¶ mi pomog³a... - Dodaje, a szczerze, sam ju¿ nie wiem co pocz±æ tutaj mogê. Po przeciwnikach nie widaæ zmêczenia, po moim Spheal'u te¿... mo¿e s± to krypto zmêczenia? Mo¿e nie...
- Spheal, powtórz pocz±tkow± kombinacje, czyli zas³ona z Snow Powder i Water Gun!

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 18 Luty 12, 13:13   

-Oshawoot szybko u¿yj Tail Whip by obni¿yæ defensywê przeciwników, po czym szybki tackle i za ka¿dym razem, kiedy bêd± chcieli ciê zaatakowaæ skontruj tackle b±d¼ swoj± muszelk±!. Jak Spheal bêdzie mia³ jakie¶ problemy, szybko mu pomó¿. - Powiedzia³a Gaia. Jej Oshawoot ruszy³ szybko do ataku, a twoja ma³a foczka ruszy³a zaraz za nim. Razem tworzyli zgrany duet. Gdy tylko Oshawoot zaatakowa³ tackle, twój Spheal u¿ywa³ Water Gun i Powder Snow, co zadawa³o wiêksze obra¿enia. Widaæ, ¿e oby dwa pokemony bardzo siê lubi³y. Ekans i Koffing... no có¿ jak Unova i Kanto, zbyt daleko od siebie, by mieæ dobr± wspó³pracê.
-Dobra Ekans, u¿yj Poison Sting na Sphealu, mo¿e uda ci siê go zatruæ, je¿eli nie to szybki kontratak wrapem, masz go szybko unieruchomiæ na moment. W tym czasie zajmiemy siê t± wredn± wydr±! - Powiedzia³a Jessie. Mimo i¿ plan mia³a dobry, Oshawoot odbi³ muszl± atak truj±cy, ale niestety twój pokemon zosta³ unieruchomiony
-Oshawoot, spróbuj uwolniæ Spheala z u¶cisku Ekansa - Krzyknê³a Iris. Niby te¿ dobry plan, ale Koffing Jamesa mia³ inne plany. Szybko zakry³ ca³e pole walki dymem, co uniemo¿liwi³o pomóc jak i walkê z tych czarnych ob³okach. Koffing zacz±³ byæ jej pokemona z g³ówki, a Ekans gryz³ twojego pokemona w najlepsza.

Wasza dru¿yna:
Spheal - 60% hp
Oshawoot - 71% hp

Zespó³ R:
Ekans - 45% hp
Koffing - 61% hp

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 25 Luty 12, 23:52   

Chwilê milczê, nie wiem na co czekam, ale wiem, ¿e siê op³aci. Wiem to! No wiêc chwila my¶li i ju¿ wiem co zrobiæ.
- Spheal! U¿yj Water Gun w górê by zrobiæ wszystkim prysznic, ale zanim to wszystko spadnie, u¿yj Powder Snow i zamro¼ swój poprzedni atak. Nie zapomnij te¿ o Defense Curl! A je¶li to wszystko nie podzia³a, u¿ywaj Water Gun na zaciskaj±ce siê cia³o Ekansa, a potem Powder Snow. Wiesz, zawsze to wiêksze szanse na wiêksze obra¿enia... DAJESZ SPHEAL! MUSIMY WESPRZEÆ OSHAWOOT'A! - Krzyczê, gdy¿ obawiam siê, ¿e ta gêstwina dymu nie pozwoli na dobre odbieranie d¼wiêku. Taki dym... obawa jest chyba uzasadniona.
- Gaia, serio... dziêki... - Mówiê te¿ do mojej partnerki, by jeszcze bardziej utwierdziæ w przekonaniu, ¿e cholernie jej potrzebujê.

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Afil 25 Luty 12, 23:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 26 Luty 12, 00:20   

Taktyka, jak± zaplanowa³e¶ by³a ca³kiem pomy¶lna. Wszystko, co mi przekaza³e¶ wykona³ z jak najmniejszym szczegó³em. Obra¿enia, jakie zada³ Ekans'owi twój pokemon by³y tak ogromne, ¿e nie do¶æ, ¿e pu¶ci³ go z u¶cisku to te¿ ugryz³ siê sam siebie zatruwaj±c siê przy okazji. No có¿ dobra passa ciê chyba nie opuszcza. Spheal by³ gotowy do dalszej walki, szybko u¿y³ armatki wodnej, by zaatakowaæ Koffing'a, aby ten zaprzesta³ przyprawiaæ wydrê twojej partnerki o bul* g³owy. Uda³o mu siê to, przez co sam zwróci³ uwagê przeciwnika. Oshawoot wykorzysta³ to i podskakuj±c uderzy³ go swoj± muszelk±, dziêki czemu spad³ on na ziemie i oberwa³ jeszcze bardziej. Sytuacja powoli siê uk³ada³a, a szala zwyciêstwa przechodzi³a na wasza stronê. Zatruty Ekans Jessie znowu próbowa³ atakowaæ, ale z mizernym skutkiem
-No, co, dobrze nam idzie przecie¿. Nie ma, co, bardzo mi³o nam siê zakoñczy³ ten obiad. - Zaczê³a ¿artowaæ siebie Gaia z zaistnia³ej sytuacji.
-Jessie, zróbmy co¶, bo przegramy z tymi g³±bami. Koffing szybko u¿yj Poison Gas, spróbuj zatruæ te towarzystwo. - Zacz±³ krzyczeæ James.
-James, proszê ciê. Te pó³g³ówki nie mog± nas pokonaæ. Ekans przestañ strugaæ g³upka i u¿yj Poison Sting! - Krzyknê³a Jessie. Niestety taktyki od zespo³u r, jak i morale ich pokemonów by³y na niskim poziomie, wiêc za du¿o nie da³y. Zwyciêstwo mieli¶cie ju¿ w prawie po swojej stronie.

Wasza dru¿yna
Spheal - 40% hp
Oshawoot - 50% hp

Zespó³ R
Ekans - 12% hp
Koffing - 18% hp

* Pozdro dla kumatych xD

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Byakurai 26 Luty 12, 01:02, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 26 Luty 12, 01:11   

Zadowolony z obrotu zdarzeñ zacz±³em troszkê, szpanowaæ, ale swoj± drog±, czasem mo¿na tak podwy¿szyæ samemu sobie morale. Niestety, dla przeciwników, szpanowanie nigdy nie przeszkadza³o mi w skupieniu, wiêc po ludzku ci±gnê walkê z tym zespo³em R i wydajê komendê o ostatecznym ciosie, który powinien powaliæ te por±bane maszyny do zatruwania.
- Spheal - Mówiê dodaj±c dziwny akcent, bo i w koñcu zacz±³em szpanowaæ - Zaatakuj Powder Snow, a potem Water Gun'em i wykoñcz to ponownym u¿yciem Powder Snow. Skup siê bardziej na Ekans'sie, którego w jego stanie bêdzie ³atwiej pokonaæ, wiêc po ludzku to zrób. Pamiêtaj jednak o Defense Curl i unikach w razie potrzeby. Wierze w Ciebie! Wiêc po ludzku skop mu zad! A gdy ju¿ to zrobisz, wspomó¿ Oshawoot'a, je¶li bêdzie taka potrzeba. - Dodaje po chwili zamys³u nad akcentem, którego w tej czê¶ci wypowiedzi postanowi³em nie u¿ywaæ. Tak wiêc oczekujê na wygran± Spheal'a, ale jestem te¿ przygotowany na diametraln± zmianê stanowiska wygrywaj±cych... trzeba jednak uwa¿aæ, nawet teraz.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych