Wys³any: 1 Styczeñ 12, 18:44 Inna orientacja kluczem do sukcesu!
Kó³ko... i jeszcze jedno kó³ko... I jeszcze jedno... Zaczyna ciê to mêczyæ. Ale zaraz. Czemu w³a¶ciwie pêdzisz dooko³a pos±gu legendarnego Pokemona bez portek? Hm. Mo¿e to ma zwi±zek z twoim Absolem, który trzyma je w pysku i najwyra¼niej przed tob± ucieka. Wokó³ tej pogoni ustawi³ siê ju¿ nawet niez³y kr±g gapiów. Teoretycznie twoja sytuacja nie jest najpiêkniejsza... Ale co to? Nagle twój towarzysz po¶lizgn±³ siê na skórce od banana i pacn±³ o ziemiê. ¦WIÊTA MAKRELO!* przelecia³o ci przez g³owê, gdy nie mog±c wyhamowaæ wjecha³e¶ prosto w zderzak Absola, robi±c niez³y raban. No, zosta³o to skwitowane ¶miechem. Nie¼le. Ale przynajmniej odzyska³e¶ portki. Aha, a gdzie twoja torba? Hm... Ale co by robi³a na szczycie dwumetrowego pos±gu obok ciebie? Ciekawe. No dobrze, ludziska siê rozeszli i zosta³a tam tylko jedna dziewczyna. Patrzy siê na ciebie dziwnie. Za dziwnie.
Wiek: 27 Do³±czy³: 29 Sie 2010 Posty: 499 Sk±d: Accumula Town
Kontakt:
Wys³any: 1 Styczeñ 12, 19:26
Szybko uciekam przed wzrokiem dziewczyny. Chowam siê za pos±g i próbuje wcisn±æ na siebie, moje ciemne mocno dopasowane spodnie.
Super, jakby brakowa³o mi wiêcej uszczerbku na mojej reputacji. A zreszt± czemu ona siê tak dziwnie na mnie patrzy? Nigdy nie widzia³a faceta którego nie intersuj± kobiety?
¦wiêty Uxie, dlaczego te spodnie musz± byæ tak ciasne? Mam nadziejê ¿e pó¼niej nie znajdê na nich ¿adnych dziur...
A tak w ogóle, co moja torba robi dobre dwa metry nad ziemi±? I co wa¿niejsze, czego chce ode mnie ta dziewczyna? Ka¿dy tutaj dobrze wie ¿e nie interesuje siê rybkami* jej pokroju. Ale chwila, chwila... TORBA DWA METRY NAD ZIEMI¡?! POKEDEXSIE ¦WIÊTY! JE¦LI SPADNIE MAM PO ODTWARZACZU!
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.
- Eee... Mo¿e ci pomóc, co? - us³ysza³e¶ g³os dziewczyny. Odwróci³e¶ wzrok, ¿eby siê przypatrzeæ osobie, która tak "bezczelnie" siê na ciebie gapi.
Hm.
Jest twojego wzrostu, ma rude w³osy sp³ywaj±ce a¿ do ³okci, niebieskie ¶wiec±ce oczy, apaszkê w Pokebole... ubrana jest w b³êkitny t-shirt z Pikaczem i granatowe d¿insy. Posiada te¿ przewieszon± przez ramiê czerwon± torbê i pas na balle. Trzeba te¿ wspomnieæ, ¿e twoja obserwatorka... ma do¶æ du¿e... gabaryty... co do¶æ rzuca siê w oczy... Ale chyba nie tobie...
- Halo? Ziemia do nieznajomego! Patrzysz siê na mnie jakbym by³a z czekolady! - mówi do ciebie krzy¿uj±c ramiona. Wydaje siê troszkê znudzona twoim têpym spojrzeniem. Po prostu jeste¶ zaszokowany, ¿e kto¶ siê do ciebie odzywa nie maj±c zamiaru zbesztania ciê. £a³!
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 12, 15:23
Przez d³u¿sz± chwilê wpatrywa³em siê w ni± nie dowierzaj±c moim oczom. Przede mn± sta³a osoba która siê do mnie odezwa³a, bez jakiekolwiek: ironii, sarkazmu, kpiny, wyzwiska. No ba! Oferowa³a mi pomoc! Pozbiera³em fason, uporz±dkowa³em resztki mojej mêskiej godno¶ci i poprosi³em o wsparcie.
- Eeee... naprawdê by³oby mi na prawdê bardzo mi³o.
Przynajmniej mam tak± nadziejê ¿e to tak wygl±da³o. Oby nie ¿artowa³a, inaczej wyjdê na jeszcze wiêkszego idiotê za jakiego uchodzê. Je¶li to jest w ogóle mo¿liwe. Zreszt± czego mo¿e chcieæ ta panna? Chyba ka¿dy, w tej mie¶cinie wie, ¿e nie jestem zbyt popularny w¶ród dziewczyn...
Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.
- O, umiesz mówiæ! Ale dobrze, pomogê ci. - mówi mrugaj±c do ciebie. Wyjmuje Pokebola z torby i wypuszcza na wolno¶æ... Emolgê! Ma³o s³ysza³e¶ o tym Pokemonie, bo pochodzi z regionu, który dopiero niedawno w ogóle zacz±³ integrowaæ siê z reszt±.
- Spark, je¶li mo¿esz, podleæ na statuê i zdejmij temu panu jego torbê, dobrze? - zwraca siê dziewczyna do puchatej wiewióry. Ten rozk³ada ³apki, podskakuje w górê... podlatuje do torby, podaje ci j± i wraca do swojej w³a¶cicielki.
- Tak w ogóle, jestem Yumi. A ty? - kieruje swoje s³owa do ciebie.
Ty, ona ci pomog³a! Nie straæ szansy zaprzyja¼nienia siê z kim¶!
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 12, 20:04
- Ach, witaj Yumi. Mi³o wiedzieæ ¿e kto¶ na tym zadupiu mo¿e pomóc. Mam na imiê Hatake a ten niewychowany pokemon ko³o mnie to mój Absol. Przepraszam za moj± reakcje ale nigdy nikt wcze¶niej nie zaoferowa³ pomocy. Zw³aszcza nie po tym jak przelecia³em piêæ kó³ek woko³o pomnika bez spodni niczym formu³a jeden.
Przy okazji wyjmujê balla Absola z torby i odwo³ujê go. Szukaj±c przy tym mojego odtwarzacza i s³uchawek. Ech... zostawie chyba to na pó¼niej. Nie mogê przegapiæ okazji ¿eby z kim¶ porozmawiaæ! Tak d³ugo czasu minê³o od normalnej konwersacji z cz³owiekiem.
- Mo¿e pójdziemy w jakie¶ bardziej przestronne miejsce? - zaproponowa³em pozostawiaj±c poszukiwania MP3 na inny czas. - Oczywi¶cie je¶li Ci to odpowiada, ach zapomnia³bym, bardzo twarzowa apaszka. - doda³em niemal¿e natychmiast.
Sygnatura użytkownika
Na wzmiankê o apaszce Yumi zaczerwieni³a siê i zachichota³a.
- Hm... Ustronne miejsce? Mo¿e pójdziemy na spacer do lasu? - mówi podbiegaj±c do ciebie. - A tak w ogóle, ile masz lat? Jeste¶ trenerem? Gdzie mieszkasz? -
£apie ciê za rêkê i ci±gnie nieco na si³ê w stronê Lasu Eterny. Wydaje siê, ¿e dziewczyna nie uznaje sprzeciwu. Po drodze mijacie tylko kilka domów i jak±¶ dziewczynê z dziwnym fryzem i fioletowym Glameowem na rêkach. A jednak s± ludzie dziwniejsi od ciebie. A tym czasem dotarli¶cie z Yumi do lasu, i zaczynacie i¶æ. No, chyba wypada odpowiedzieæ na jej pytanie, nie?
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 12, 20:32
Bo¿e, mam nadziejê ¿e ona nie chce ze mn± nic zrobiæ w tym lesie dziwnego...
- Hmmm... wiêc tak. Niedawno skoñczy³em piêtna¶cie wiosen, co do mojego miejsca zamieszkania... jestem w³óczêg±. Jestem wszêdzie i nigdzie. Wygl±dasz na strasznie gadatliw±, wiesz? Czekaj... czy by³o jeszcze jakie¶ pytanie. Ach, czy jestem trenerem? Oczywi¶cie! Mam tego niepos³usznego Absola pod rêk±.
My¶lê ¿e nie paln±³em jakiej¶ g³upoty... Có¿ zawsze mogê wróciæ do wygrzebywania ¿o³êdzi w li¶ciach.
- A ty? Czym siê zajmujesz i gdzie mieszkasz? Bo wygl±dasz mi na m³od± koordynatorkê ale mogê siê myliæ.
W miêdzyczasie rozgl±dam siê w poszukiwaniu jaki¶ jagód. Strasznie zg³odnia³em po tym biegu i nie marzê o niczym innym ni¿ o posi³ku.
Sygnatura użytkownika
- Koordynatorkê? Jaja sobie robisz, czy co? - mówi patrz±c na ciebie jak na jakiego¶ stukniêtego. - Jestem trenerk±! -
O cholera, kamieñ z serca.
Wygl±da na to, ¿e dziewczyna pu¶ci³a mimo uszu tekst o w³óczêgostwie. Albo po prostu nie robi to na niej wra¿enia. Na innych robi³o. Hm...
- A tak w ogóle... czy masz zamiar tu siedzieæ w tym mie¶cie jak jaki¶ pijak spod budy i tylko psuæ sobie reputacjê, czy mo¿e masz zamiar... wyruszyæ w podró¿? - pyta.
...I zaczyna siê epicka opowie¶æ o podbijaniu regionu Sinnoh, o lataniu z miasta do miasta w poszukiwaniu przygód, Pokemonów i odznak ró¿nych liderów w Gymach rozrzuconych po miastach. Przedstawia ci wizjê ¶wietnej zabawy i wielu wyzwañ, co trafia prosto w twoje chêtne przygód ¿ycie.
Kontakt:
Wys³any: 3 Styczeñ 12, 14:46
Ca³e szczê¶cie nie paln±³em ¿adnej g³upoty. Czekaj... CO?! Chce zabraæ mnie ze sob± w podró¿? Dziêki Ci Arceusie! To jest szansa jakiej nawet nie oczekiwa³em! To nawet wiêcej ni¿ móg³bym prosiæ!
- Czy siê piszê? No ba! Dawaj cyrograf to za tak± podró¿ to Ci siê krwi± podpiszê. No to co zaczynamy teraz? - powiedzia³em dziarsko i szczê¶liwy jak nigdy dot±d. -Co by¶ powiedzia³a ¿eby¶my poszukali trochê pokemonów w lesie? Bêdzie to dobry trening dla naszych podopiecznych. - zaproponowa³em.
Zaczynam rozgl±daæ siê po lesie. Przecie¿ taki du¿y las pe³no skarbów musi kryæ. Jagody, grzybki, pokemony i... robaki - wzdrygn±³em siê na sam± my¶l na to ostatnie. - doda³em w celu przekonania mojej niedosz³ej towarzyszki.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.