Umieszczam tutaj tutorial w formie notatnika, poparty obrazkami !
Tutorial jest utworzony przeze mnie, wiêc przepraszam za jakiekolwiek b³êdy ;).
PORADNIK JEST OPARTY O ROM POKEMON FIRE RED
Mam nadzieje, ¿e uda mi siê pomóc osob±, które szukaj± odpowiedzi na kilka pytañ.
Proszê pisaæ w tym temacie, je¿eli macie z czym¶ problem. ;)
Potrzebne bêd± nam:
*Adwance Map 1.92 ( Zamieszczony jest w pliku Advance Map 1.92 Tutorial )
*XSE - eXtreme Script Editor ( Zamieszczony jest w pliku SCRYPTY )
( Dalej je¿eli bêdzie co¶ potrzebne to napiszê )
B³êdy zaistnia³e w tutorialu prosze pisaæ tutaj na forum !!!
Oraz nie kopiowaæ PORADNIKA bez mojej zgody.
Dziêkuje i ¿yczê mi³ej nauki ;).
ja wiem jak zmieniaæ tilesety, ale uwaga: lepiej tego nie rób mo¿e program byæ zepsuty albo co¶ innego i gra mo¿e sie zepsuæ.
musisz mieæ program unLZ.GBA.
tam szukasz jakiego¶ tilesetu i zapisujesz go, potem zmieniasz co trzeba, zapisujesz, importujesz do roma i git. ale! najlepiej dodaæ(jako¶)nowe. zamiana na pewno wszystko rozwali ;D
a co do tutków: spróbuj sie pobawiæ unLZ.GBA, daj tutorial jak zmieniæ np. mightyene na zoroarka
@offtop
shadi to ty? :p
@top
tilesetów lepiej nie edytowaæ, ale jak kto¶ bardzo chce to niech sie bawi.
zrób tutorial, jak zrobiæ skrypt na np. kolesia co do nas podchodzi, mówi co¶ i se gdzie¶ idzie.
@offtop
shadi to ty? :p
@top
tilesetów lepiej nie edytowaæ, ale jak kto¶ bardzo chce to niech sie bawi.
zrób tutorial, jak zrobiæ skrypt na np. kolesia co do nas podchodzi, mówi co¶ i se gdzie¶ idzie.
No tak to ja. Znamy siê ?
Zrobie zrobie ;)
Sygnatura użytkownika
<-- Klick POMÓ¯ W ROZWINIÊCIU FORUM ;)
SZUKAMY KOGO¦ TAKIEGO JAK TY
Ka¿dy laps................ to kolejne okr±¿enie.... ;)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.